Oznamy na 13. nedeľu v období cez rok, slávnosť sv. Petra a Pavla, apoštolov (29.6.2014)

Slávime slávnosť sv. Petra a Pavla, apoštolov.

Dnes o 13.00 odchádzame s miništrantmi na výlet do Veľkej Fatry.   Stretneme sa na Palackého ulici pri Galérii. Treba si zobrať karimatku, spacák, turistické oblečenie, pršiplášť na odplašenie dažďa, plavky a troška jedla a kto má aj stan. Dnes špekačky na večer sú zabezpečené.

V sobotu je slávnosť sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov. Sv. omše budú ako v nedeľu, aj o 18.30 v Notre Dame.

Z našej farnosti organizujeme 5. júla 2014 na sviatok sv. Cyrila a Metoda púťový zájazd do Nitry. Záujemcovia sa ešte môžu nahlásiť u pána Žáka.

Od 3. do 5. júla je v Nitre diecézne stretnutie mládeže. Podrobnosti si môžete pozrieť na výveskách.

V tomto týždni je  prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme približne hodinu pred sv. omšami. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

Cez letné prázdniny od 30.6.  večerné sv. omše o 17.00 v kostole Notre Dame nebudú. Nedeľná sv. omša o 18.30 v Notre Dame je po celý rok.

V Katolíckych novinách začína prázdninová vedomostná súťaž, hlavná cena je púť do Svätej Zeme pre 2 osoby. Odporúčame Vám zapojiť sa do tejto súťaže.

Dnes na sviatok sv. Petra a Pavla je zbierka na dobročinné diela Svätého Otca /tzv. halier sv. Petra/. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Z našej farnosti je k  1.7.2014 dekrétom BÚ preložený pán kaplán Pavol Berka. Odchádza za kaplána do farnosti Ludanice. Úprimne mu ďakujeme za jeho službu v našej farnosti a vyprosujeme veľa pokoja, dobra, múdrosti a lásky na novom pôsobisku.

Srdečne vítame v našej farnosti na diakonskej praxi pána diakona Ľubomíra Mihalku.

Liturgický kalendár:
st: sviatok Návštevy Panny Márie
št: sviatok sv. Tomáša, apoštola
so: slávnosť sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov