Oznamy na 33. nedeľu v období cez rok (15.11.2015)

Slávime tridsiatu tretiu nedeľu v období cez rok.

V pondelok po večernej sv. omši v kostole Notre Dame bude stretnutie členov Združenia Ducha Svätého.

V utorok 17. nov. organizujeme pre birmovancov, mládež, seniorov a rodiny výlet na Lúčky. Odchod autobusu č. 11 je o 9.00 zo Saratovskej. Vystúpime v Kubrici, odtiaľ pôjdeme pešo na Lúčky, kde bude opekačka…

V utorok večer o 18.00 bude v kostole u piaristov ďakovná sv. omša za slobodu. Ste srdečne pozvaní.

Budúca nedeľa je posledná v cirkevnom roku, Nedeľa Krista Kráľa, preto bude na budúcu nedeľu o 15.00 vo farskom kostole ďakovná pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou so zasväcujúcou modlitbou.

Aj v tomto roku chceme pre vás pripraviť adventné vence z peknej čerstvej čečiny, ktoré budú ozdobené prírodnými ozdobami a sviečkami. Kúpou adventného venca prispejeme na náklady spojené s financovaním budúcej cirkevnej materskej školy, ktorú chceme otvoriť v budúcom školskom roku...  Minimálna cena venca bude 12 € a budú sa predávať na prvú adventnú nedeľu. Kto má záujem, môže sa zapísať v sakristii.

Centrum pre rodinu pozýva v pondelok 16.11.2015 o 17.00 do refektára piaristického gymnázia na ďalšiu prednášku Richarda Vašečku zo série Milovať a ctiť na tému Sexualita v manželstve.

CPR pozýva v dňoch 20.11. od 18.00 do 22.11.2015 do 13.30  do Rodinkova v Belušských Slatinách na obnovu pre rozvedených, ktorí nevstúpili po rozvode do ďalšieho zväzku a žijú sami. Podrobnosti k týmto aktivitám CPR sú na výveskách.

Policajný zbor SR požiadal BÚ v Nitre, aby kňazi svojim veriacim pripomenuli nutnosť nosenia reflexných prvkov na odeve vo večerných  a skorých ranných hodinách. Reflexný prvok na odeve veľakrát zachráni život… Dbajme o to…

Dnes je  pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary, za vašu štedrosť vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať.  Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole je obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na sv. Alžbetu Uhorskú, rehoľníčku
pi: výročie posviacky katedrálneho chrámu sv. Emeráma v Nitre
so: spomienka na Obetovanie Panny Márie