Oznamy na 5. veľkonočnú nedeľu (24.4.2016)

Slávime piatu  veľkonočnú nedeľu.

V piatok 29. apríla o 19.00 pozývame mladých na adoráciu sprevádzanú veľkonočnými spevmi z Taizé. Prežívajme radosť veľkonočného obdobia aj takýmto spôsobom.

Už niekoľko rokov organizujeme na 1. mája výstup na Inovec. Nakoľko prvého bude v nedeľu, tradičný celodenný výlet na Inovec bude v sobotu 30. apríla. Pozývame rodiny s deťmi, birmovancov, mládežníkov aj seniorov… Stretneme sa o 7.30 pred kostolom Notre Dame, odchod bude o 7.45 od Trenčana…. Špekačky budú pripravené…

V sobotu 7. mája 2016 o 15.30 bude na Skalke slávnostná posviacka obnoveného kostola sv. Andreja-Svorada a Beňadika, ktorú vykoná náš diecézny biskup Mons. Viliam Judák. Podrobnosti budú na výveskách.

Na dnešnú nedeľu vyhlásil Svätý Otec František celosvetovú zbierku na pomoc pre Ukrajinu. Keďže pred dvoma týždňami z podnetu KBS sa uskutočnila zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom, kde patrí aj Ukrajina, v našej nitrianskej diecéze sa použije časť týchto prostriedkov aj na tento účel.  Ak by však niekto z veriacich chcel ešte dobrovoľne prispieť zvlášť pre Ukrajinu, môže tak urobiť, a my následne zašleme tento výnos na Biskupský úrad v Nitre.

Tanečné divadlo ATak pozýva na predstavenie novej inscenácie s názvom Galéria. Predstavenie sa uskutoční v piatok 6. mája o 19.00 hod. v Kultúrnom dome v Dolnej Súči.

Liturgický kalendár:
po: sviatok sv. Marka, evanjelistu
pi:  sviatok sv. Kataríny Sienskej, panny a uč. Cirkvi, patrónky Európy