Oznamy na 25. nedeľu v období cez rok (18.9.2016)

Dnes je 25. nedeľa v období cez rok.

Prosíme účastníkov októbrovej farskej púte do Ríma, aby do konca septembra doplatili zvyšok ceny…

Centrum pre rodinu Trenčín pozýva v pondelok 19.9.2016 o 17.00 hod. na prednášku Komunikácia medzi manželmi, ktorá sa bude konať v refektári Piaristického gymnázia.

Ako je známe, v utorok 20.9.2016 Sv. Otec František bude predsedať medzináboženskému stretnutiu v Assisi a prosí v tento deň v celej Cirkvi o modlitby za pokoj. Modlime sa vrúcne v tento deň o pokoj na celom svete…

V piatok o 19.00 bude v kostole Notre Dame mládežnícka sv. omša, srdečne pozývame všetkých mladých.

V stredu, piatok a sobotu sú jesenné kántrové dni. Ich obsahom je poďakovanie za úrodu. My poďakujeme za Božie dary a dobrodenie v piatok pri sv. omši vo farskom kostole. Kto môže priniesť obetné dary na výzdobu ako poďakovanie za úrodu, prosíme, nech ich donesie do štvrtku na faru…

Vincentská rodina organizuje zbierku pre chudobných na Haiti, Hondurase a ďalších krajinách. Na budúcu nedeľu kúpou medovníkového srdiečka môžeme pomôcť chudobným. Predávať sa budú pred všetkými kostolmi v našej farnosti. Podrobnosti nájdete na výveskách.

Dnes je jesenná zbierka na  kňazský seminár. Za vaše milodary vyslovujeme v mene seminaristov a predstavených seminára vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza a spoločníkov, mučeníkov
st: sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu
št: spomienka na sv. Emeráma, biskupa a mučeníka
pi:  spomienka na sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza