Oznamy na 5. pôstnu nedeľu (18.3.2018)

Slávime piatu pôstnu nedeľu. Od dnešnej nedele do Veľkého piatku máme zahalené  kríže.

CPR pozýva dnes o 16.00 na tvorivé dielničky s veľkonočnou tématikou. Zajtra o 17.00 pozýva na prednášku prof. MUDr. Jozefa Mikloška o význame raného detstva pre duševné zdravie. Prednáška bude v refektári piaristického gymnázia. Počas nej bude zabezpečené stráženie detí.

Na budúcu nedeľu 25. marca si pripomíname Deň počatého dieťaťa. Pripnutím bielej stužky šírime úctu ku každému počatému a ešte nenarodenému dieťaťu a zasadzujeme sa za rešpektovanie jeho práva narodiť sa. Tieto stužky budú na budúcu nedeľu dobrovoľníci rozdávať pred kostolom.

Biskupstvo Nitra ako zriaďovateľ školy vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy s materskou školou sv. Andreja – Svorada a Benedikta v Trenčíne, ako aj výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Pedagogickej a sociálnej akadémie sv. Andreja – Svorada a Benedikta v Trenčíne. Podrobnosti sú na výveskách.

Dnes popoludní spovedáme pred Veľkou Nocou v Soblahove, na Skalke a v Selci. V piatok budeme spovedať v Trenč. Biskupiciach, v sobotu dopoludnia v Trenč. Turnej a Veľkých Bierovciach, popoludní v Orechovom a v Opatovej.

V kaplnke sv. Anny bude v sobotu sv. omša už o 8.00. V sobotu sv. omša v hospici nebude, nakoľko spovedáme.

Budúca nedeľa je Kvetná. Pri svätých omšiach budeme posviacať ratolesti. Je to aj svetový deň mládeže. Svätá omša o 11.00 vo farskom kostole bude ako obvykle zameraná pre deti a mládež…

Na budúcu nedeľu od 15.00 do 17.30 začneme spovedať pred veľkonočnými sviatkami v našej farnosti. Spovedať v našej farnosti budeme ešte v pondelok a utorok po Kvetnej nedeli u piaristov.

Dnes je zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom a utečencom. Za vaše milodary vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať.

Upozorňujeme, že na budúci týždeň zo soboty na nedeľu sa mení čas na letný. Hodiny si posunieme o hodinu dopredu.

Liturgický kalendár:
po: slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie