Oznamy na 20. nedeľu v období cez rok (19.8.2018)

Slávime dvadsiatu  nedeľu v období cez rok.

Zajtra v rámci akcie „Na bicykli za život“ sa v našom meste zastaví pelotón, ktorý ide z Prešova do Viedne. O 15.00 bude v kaplnke sv. Anny sv. omša  a po nej presun k nemocnici. Podrobnosti sú na výveskách.

V utorok 21.augusta si pripomíname 50. výročie udalostí z roku 1968. O 18.00 v kostole u piaristov bude sv. omša obetovaná za obete komunistického režimu. O 19.00 bude na Mierovom námestí koncert Jana Kryla.

V sobotu o 8.30 sa uskutoční brigáda na opravenej cirkevnej škole /bývalá zdravotná škola/. Potrební sú muži aj ženy.  Stretneme sa na školskom dvore.

Na budúcu nedeľu sa uskutoční tradičná cyklistická púť do Pominovca. Sv. omša pri kostolíku začína o 11.00 hod.

Od septembra začína príprava dospelých na prijatie sviatosti krstu a príprava pokrstených dospelých na prijatie sviatosti Eucharistie. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na fare.

Benefičný mariánsky koncert na podporu rozvoja pútnického miesta Skalka sa bude konať 9.9.2018 o 19.15 v kostole u piaristov. Podrobnosti sú na výveskách…

Dnes je  pravidelná zbierka na opravy našich kostolov a farských budov.  Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 11.00 vo farskom kostole je dnes obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Bernarda, opáta a uč. Cirkvi
ut: spomienka na sv. Pia X., pápeža
st: spomienka na Pannu Máriu Kráľovnú
pi: sviatok sv. Bartolomeja, apoštola