Oznamy na 26. nedeľu v období cez rok (30.9.2018)

Slávime 26. nedeľu v období cez rok.

Vincentská rodina organizuje zbierku pre chudobných na Haiti, Hondurase a ďalších krajinách. Kúpou medovníkového srdiečka môžeme pomôcť chudobným. Medovníkové srdiečka sa  predávajú  dnes pred všetkými kostolmi v našej farnosti. Podrobnosti nájdete na výveskách.

CK Awertravel ponúka trojdňovú leteckú púť do Lurd od 22.10. do 24.10. 2018. Celková cena je 535 eur. Prihlasovať sa treba priamo v CK. Podrobnosti sú na výveskách.

Od dnešnej nedele budú príhovory na sv. omšiach o 11.00 vo farskom kostole zamerané pre deti. Srdečne pozývame deti, hlavne prvoprijímajúce, aj rodičov…

V tomto týždni máme prvý piatok v mesiaci, spovedať budeme približne hodinu pred sv. omšami. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

V piatok 5. októbra o 19.00 sa uskutoční v piaristickom kostole „Malý koncert veľkých  nádejí“, v ktorom sa predstaví spevácky zbor „Piarissimo“ a jeho hosť – detský spevácky zbor „Vážky“ zo ZŠ Dlhé Hony. Vstup je voľný.

Srdečne pozývame v piatok  na posvätenie nového dreveného kríža, ktorý sa nachádza medzi Váhom a Orechovským potokom v blízkosti nového železničného mosta. Vyrobili ho farníci z farnosti Orechové a je súčasťou novobudovaného priestranstva pre rodiny s deťmi, ale aj pre starších ľudí. Posvätenie kríža sa uskutoční v piatok o 18.00…

Určite ste zaregistrovali stavbu nového pútnického domu na Skalke. Stavba si vyžaduje nemalé finančné náklady,  preto s povolením otca biskupa na budúcu nedeľu bude zbierka na tento nový pútnický dom. Za vaše milodary vopred úprimne ďakujeme.

Začína mesiac október, modlime sa viac a vrúcnejšie modlitbu sv. ruženca…

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Teréziu z Lisieux, pannu a uč. Cirkvi
ut: spomienka na sv. anjelov strážcov
št: spomienka na sv. Františka Assiského
pi: spomienka na sv. Faustínu Kowalskú, pannu