Oznamy na 32. nedeľu v období cez rok (11.11.2018)

Slávime tridsiatu druhú nedeľu v období cez rok.

CPR pozýva všetkých, ktorí sa po nedeľnej sv. omši neponáhľajú domov a radi by sa porozprávali so svojimi známymi, do novootvorenej klubovne na Farskej 12, kde každú nedeľu od 9.00 do 12.00 si môžu posedieť pri horúcom čaji alebo káve.

V pondelok 12.11. o 17.00 pozýva CPR do klubovne na besedu s manželmi Kondelovcami o Svetovom stretnutí rodín v Dubline, ktoré sa konalo za účasti pápeža Františka.

V sobotu 17.11. CPR pozýva na turistický výlet na rozhľadňu Tematín. Podrobnosti nájdete na webovej stránke centra.

Ako je známe z médií, kresťania v Pakistane zažívajú nárast prenasledovania za svoju kresťanskú vieru. Najnovším príkladom je prípad Asie Bibi, kresťanky väznenej za to, že vyznala vieru v Ježiša Krista. Ohrozený je aj jej obhajca, pričom jej rodina bola nútená emigrovať do zahraničia. Kresťania v Pakistane prosia o modlitby za nich.

Aj v tomto roku chceme pre vás pripraviť adventné vence z peknej čerstvej čečiny, ktoré budú ozdobené prírodnými ozdobami a sviečkami. Minimálna cena venca bude 12 € a budú sa predávať na prvú adventnú nedeľu. Kto má záujem, môže sa zapísať v sakristii. Kto by chcel darovať na vianočnú výzdobu stromček zo svojej záhrady, nech nám to oznámi na fare.

Dávame do pozornosti články v Katolíckych novinách o spomínanej pakistanskej matke Asie Bibi alebo článok, či samovrahovia môžu byť spasení. Keďže od nového roka budú stáť noviny 70 centov, odporúčame predplatiť si ich so zľavou.

Na budúcu nedeľu bude pravidelná zbierka na opravy našich kostolov a farských budov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole na budúcu nedeľu bude obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Jozafáta, biskupa a muč.
so: spomienka na sv. Alžbetu Uhorskú, rehoľníčku