Oznamy na Nedeľu Krista Kráľa (25.11.2018)

Slávime Nedeľu Krista Kráľa, poslednú nedeľu v cirkevnom roku, preto bude dnes o 15.00 vo farskom kostole ďakovná pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou so zasväcujúcou modlitbou, pri ktorej možno získať plnomocné odpustky.

ZŠ sv. Andreja – Svorada a Benedikta organizuje v piatok 30. novembra od 9.00 – 12.00 tradičný Ondrejský jarmok v budove PaSA. Príďme sa povzbudiť na tvorivosti a šikovnosti našich detí.

Ako sme vás informovali, pripravujeme pre vás adventné vence.  Minimálna cena venca bude 12 €. Kto má záujem o adventný veniec z čerstvej čečiny s prírodnými ozdobami a sviečkami, nech sa zapíše v sakristii. Na budúcu nedeľu pred sv. omšami si môžete objednaný venček zakúpiť a položiť si ho  pred oltár, kde ich požehnáme. Vence si kupujte v tom kostole, v ktorom ste si ich objednali. Vyzbierané financie sa použijú na dofinancovanie nákladov, ktoré vznikli otvorením tretej triedy cirkevnej materskej školy.    

Chorých a nevládnych budeme spovedať pred Vianocami v sobotu 15. decembra popoludní. Prosíme, aby ste ich nahlásili v sakristii, na fare alebo telefonicky.

CPR pozýva dnes o 16.00  na pravidelné tvorivé dielne, ktoré sa budú niesť v duchu Vianoc.  Podrobnosti sú na výveskách.

V piatok 7. decembra o18.00 sa začne  v kostole Notre Dame Noc modlitieb za deti. Celonočná adorácia sa skončí  8. decembra sv. omšou o 7.00. Pozývame k modlitbe za deti…

V nedeľu 9. decembra o 15.00 bude v kostole u piaristov benefičný koncert na podporu Hospicu milosrdných sestier. Podrobnosti sú na výveskách.

Ako po iné roky, aj v tomto roku bude v našej farnosti koledovanie detí Dobrá novina, spojené so zbierkou pre núdznych v treťom svete. Pozývame všetky deti, ktoré by sa chceli zapojiť do koledovania, na spoločné prípravné stretnutia. Prvé stretnutie bude v sobotu 1.12.2018 o 15.30 v náukovej miestnosti pri farskom kostole. Náuková miestnosť je tam, kde je tabuľa s názvom Mariánske námestie.

Kultúrno-informačné centrum Trenčín pozýva na predvianočnú prechádzku mestom so sprievodcom, v rámci ktorej si môžete pozrieť farský a piaristický kostol. Dozviete sa rôzne zaujímavosti o farskom kostole, ktorý patrí k najstarším trenčianskym chrámom, ako aj o piaristickom kostole, ktorý je jedným z najkrajších barokových chrámov na Slovensku. Začiatok prechádzky je v sobotu 1. decembra o 16.00 pri Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí. Vstupné je 1 € (vstupenky si môžete kúpiť v KIC počas týždňa alebo pred začiatkom prechádzky).

Na budúcu nedeľu bude jesenná zbierka na charitu…

Liturgický kalendár:
pi: sviatok sv. Ondreja, apoštola