FARSKÉ OZNAMY XVIII. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XVIII. nedeľa v cezročnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR

Pondelok1. 8.Sv. Alojz Mária de Liguori, biskup a uč. Cirkvi spomienka
Štvrtok4. 8.Sv. Ján Márie Vianney. kňazSpomienka
Sobota6. 7.PREMENENIE PÁNASviatok
NEDEĽA7. 8.XIX. v cezročnom období
  • V utorok, 2. augusta, možno získať vo všetkých farských kostoloch, bazilikách minor a všetkých katedrálnych chrámoch úplné odpustky „Porciunkuly“. Skutok prepísaný na získanie odpustkov je nábožná návšteva kostola, modlitba Pána /Otče náš/, Vyznanie viery a potrebné je splniť tri podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca / Otče náš, Zdravas Mária a Sláva/. Tieto odpustky možno získať aj vo františkánskych kostoloch
  • Vo štvrtok sa budeme modliť za duchovné povolania, nakoľko je prvý štvrtok v mesiaci. Vo farskom kostole bude od 15,oo h. eucharistická adorácia s požehnaním, spojená so spoločnou modlitbou posvätného ruženca na tento úmysel.
  • Tento týždeň máme prvý piatok v mesiaci august. Spovedať budeme približne 45 minút pred svätou omšou. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.
  • V nedeľu, 7. augusta, bude v kostole sv. Anny celodenná adorácia Najsvätejšej sviatosti. Začne sa po sv. omši, ktorá začína o 8.00 hod. a ukončená bude eucharistickým požehnaním o 17.30 hod. Využite možnosť na krátku návštevu tohto posvätného miesta a stráviť chvíľu stíšenia pred sviatostným Spasiteľom.
  • Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k  slávnostnému priebehu celej hodovej slávnosti v kaplnke sv. Anny.  

Taktiež veľmi pekne ďakujeme mladým, účastníkom Národného stretnutia mládeže, za pomoc pri upratovaní kostolov a úprave ich okolia a fary. 

Nech Vám dobrý Pán Boh odmení všetku Vašu obetavosť i štedrosť.