Oznamy na 2. nedeľu v období cez rok (20.01.2013)

Slávime druhú nedeľu v období cez rok.

Piaristické gymnázium Jozefa Braneckého pozýva na Deň otvorených dverí, ktorý sa koná vo štvrtok 24. 1. 2013 od 10.00 do 16.00. Vstup do budovy je z Palackého ulice.

Môžete získať informácie o možnosti štúdia v osemročnej a štvorročnej forme štúdia,    stretnúť sa s pedagógmi i študentmi školy a prezrieť si priestory a vybavenie školy.

Dňa 27.1.2013 o 19.00 sa v refektári kolégia Piaristov uskutoční koncert „Drobnosti majstrov“, na ktorý Vás srdečne pozývame. Na husle hrá Ján Vindiš, na klavír Samuel Bánovec. Vstupné je dobrovoľné.

V dňoch 1. až 3. februára sa v Nitre na Klokočine uskutoční stretnutie mladých ON JE ŽIVÝ. Na stretnutie je registrácia individuálna na www.onjezivy.sk, kde nájdete aj info ohľadom stravy a ubytovania. Mladí z Trenčína organizujú spoločnú autobusovú dopravu na toto stretnutie. Ak máte záujem cestovať objednaným autobusom, prihláste sa v sakristii kostola.

Pod záštitou KBS sa koncom februára koná národná púť do Ríma. Na túto púť organizujeme aj z našej farnosti autobus. Termín púte je 25.2 – 1.3. 2013.  V cene 220 € je zarátané 2x ubytovanie s raňajkami. Prihlasovať sa môžete u pána Žáka. Povzbudzujeme Vás k účasti na tejto púti v tomto 1150. výročí príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

Dnes je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Svätá omša o 9. 00 vo farskom kostole dnes je obetovaná za všetkých dobrodincov.

Prežívame týždeň modlitieb za jednotu kresťanov, modlime sa v týchto dňoch intenzívnejšie na tento úmysel.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Agnesu, pannu a muč.
št:   spomienka na sv. Františka Saleského, biskupa a uč. Cirkvi
pi:  sviatok obrátenia sv. Pavla, apoštola
so:  spomienka na sv. Timoteja a Tita, biskupov