Oznamy na nedeľu Zoslania Ducha Svätého (19.5.2013)

Slávime nedeľu Zoslania Ducha Svätého. Touto nedeľou sa končí veľkonočné obdobie. Od zajtra sa modlíme modlitbu Anjel Pána.

Dnes popoludní o 14.00 budú mať vo farskom kostole nácvik pred 1. sv. prijímaním deti z 5. a 6. ZŠ na Dlhých Honoch a Bezručovej.  a o 15.30 deti zo 7. ZŠ na Hodžovej ulici. Účasť všetkých prvoprijímajúcich detí je nevyhnutná!

V sobotu od 10.00 – 11.00 bude vo farskom kostole sv. spoveď pre prvoprijímajúce deti z týchto škôl. V tomto čase budeme spovedať aj rodičov a príbuzných.

Na budúcu nedeľu o 9.00 vo farskom kostole budú mať prvé sv. prijímanie deti z 5. a 6. ZŠ a o 11.00 zo 7. ZŠ. Prosíme, aby ste nechali priestor na týchto sv. omšiach pre deti a príbuzných. Myslime v modlitbách na naše prvoprijímajúce deti.

ZŠ sv. Andreja-Svorada a Benedikta organizuje v dňoch 22.7. – 27.7.2013 detský letný pobytový tábor v Rakovej na Kysuciach. Prihlásiť sa môžu deti vo veku 7 – 12 rokov. Cena tábora je 95 €. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť v sakristiách farského kostola a kostola Notre Dame. Prihlásiť dieťa na tábor možno do 14.6.2013. Vypísané prihlášky aj s poplatkom sa odovzdávajú v kancelárii cirkevnej ZŠ. Ostatné informácie sa nachádzajú v prihláške…

V piatok 24.5.2013 bude v kostole Sv. Rodiny na Juhu večerný program v rámci podujatia Noc kostolov. Podrobnosti nájdete na internetovej stránke www.nockostolov.sk.

1. a 2. júna je na Skalke púť k Panne Márii Guadalupskej. V sobotu o 18.00 bude celebrovať sv. omšu riaditeľ Biskupského úradu v Nitre Mons. Štefan Vallo. Celý program je na výveskách.

Na budúcu nedeľu je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole bude na budúcu nedeľu obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
po: svätodušný pondelok
st: spomienka na sv. Ritu z Kassie, rehoľníčku