Oznamy na 14. nedeľu v období cez rok (7.7.2013)

Slávime štrnástu nedeľu v období cez rok. Dnes je prvá nedeľa v mesiaci, preto v kaplnke sv. Anny bude celodenná poklona pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Poklona začne po sv. omši a skončí záverečným požehnaním o 17.30.

22.9.2013 sa bude v Košiciach konať prvý Národný pochod za život. Zvolávajú ho katolícki biskupi Slovenska, aby tak reagovali na silnejúce prejavy kultúry smrti. Pochodu bude na celom Slovensku predchádzať duchovná príprava vo forme 9-dňovej novény za nastolenie kultúry života. Modlime sa však už teraz v našich rodinách na tento úmysel. Vzadu v kostoloch sú letáčiky s modlitbou.

Púť na Skalke bude o dva týždne 20. a 21. júla. Podrobnosti si môžete pozrieť na výveskách. Z našej farnosti organizujeme aj pešiu púť na Skalku. Pripojíme sa k pútnikom, ktorí pôjdu zo Soblahova. O 16.30 sa stretneme pri farskom kostole.

Na budúcu nedeľu je zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Svätá omša vo farskom kostole o 9.00 bude obetovaná za všetkých dobrodincov.

Srdečne vítame v našej farnosti nového pána kaplána Lukáša Kutiša. Želáme mu, aby sa v našej farnosti cítil dobre a bol spokojný. Nech sa mu u nás darí. Srdečne vítame aj pána diakona Martina Mičovského, ktorý si bude v našej farnosti vykonávať diakonskú prax.

Liturgický kalendár:
št: sviatok sv. Benedikta, opáta, patróna Európy