Oznamy na 13. nedeľu v období cez rok (30.6.2013)

Slávime 13. nedeľu v období cez rok.

Dnes o 12.30 odchádzame s miništrantmi na výlet do Demänovskej doliny.   Stretneme sa na parkovisku pri plavárni. Treba si zobrať karimatku, spacák, turistické oblečenie, pršiplášť na odplašenie dažďa, plavky a troška jedla a kto má aj stan.

Vo štvrtok 4.júla o 15.00 bude v kaplnke sv. Anny sv. omša za počaté deti Európy. Po nej bude pochod za život ku nemocnici. Podporme túto akciu.

V piatok je slávnosť sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov. Sv. omše budú ako v nedeľu, aj o 18.30 v Notre Dame.

Z našej farnosti organizujeme 5. júla 2013 na sviatok sv. Cyrila a Metoda púťový zájazd do Nitry. Záujemcovia sa ešte môžu nahlásiť u pána Žáka.

Cykloturisti sa môžu zúčastniť cyklistickej púte do Nitry v dňoch 4.- 5. júla. Podrobnosti sú na výveskách, prihlásiť sa môžete aj na fare. Stretneme sa vo štvrtok o 8.15 za Tescom pri predajni Sizuki. Povzbudzujeme vás k účasti na púti v Nitre v tomto jubilejnom roku 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda.

V tomto týždni je  prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme približne hodinu pred sv. omšami, okrem piatku. V stredu budeme spovedať traja pred sv. omšami.   U piaristov sa spovedá v stredu a štvrtok od 14.00 do večernej sv. omše, v piatok hodinu pred večernou sv. omšou. Nenechávajte si sv. spoveď na piatok.

Cez letné prázdniny od 1.7.  večerné sv. omše o 17.00 v kostole Notre Dame nebudú. Nedeľná sv. omša o 18.30 v Notre Dame je po celý rok.

Ďakujeme všetkým brigádnikom za pomoc pri skladaní lešenia vo farskom kostole. V tomto týždni by sa malo postaviť do kaplnky rodu Ilešházi.

V Katolíckych novinách začína prázdninová vedomostná súťaž, hlavná cena je púť do Svätej Zeme pre 2 osoby. Odporúčame Vám zapojiť sa do tejto súťaže…

Z našej farnosti je ku dňu 1.7.2013 dekrétom BÚ preložený pán kaplán Jozef Blahovec. Odchádza za kaplána do farnosti Jacovce. Úprimne mu ďakujeme za jeho službu v našej farnosti a vyprosujeme veľa pokoja, dobra, múdrosti a lásky na novom pôsobisku.

Liturgický kalendár:
ut: sviatok Návštevy Panny Márie
st: sviatok sv. Tomáša, apoštola
pi: slávnosť sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov