Oznamy na 25. nedeľu v období cez rok (22.9.2013)

Slávime dvadsiatu piatu nedeľu v období cez rok. 

Vincentská rodina organizuje celoslovenskú verejnú zbierku pre chudobných na Haiti a Honduras.  Kúpou medovníkového srdiečka môžeme pomôcť chudobným. Na budúcu nedeľu po všetkých sv. omšiach pred kostolmi v našej farnosti sa tieto medovníčky budú predávať. Predajcovia budú označení vizitkou a budú mať uzatvorenú pokladničku. Na výveskách v kostoloch je  aj číslo účtu, na ktorý môžete prispieť a podporiť túto aktivitu.

Ako sme už informovali vo farských listoch, v tomto školskom roku sa bude v našej farnosti vysluhovať sviatosť birmovania. Prijať ju môžu žiaci deviatej triedy a starší, ktorí sú z našej farnosti. Birmovanci sa môžu prihlásiť na fare v tomto týždni 23. – 27. septembra popoludní od 13.00 – 16.00. Na fare si vyzdvihnú aj list birmovanca. Birmovanci nech sa nahlasujú osobne.

Od zajtra začínajú pondelkové mládežnícke sväté omše v kostole Notre Dame o 19.00. Srdečne pozývame všetkých mladých. So začiatkom nového akademického roka na Trenčianskej univerzite začína fungovať aj UPC  na Sihoti.

Dnes je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Pokračujeme v reštaurovaní štukovej výzdoby vo farskom kostole a začína generálna oprava organu v kostole Notre Dame. Vyžaduje si to veľké finančné prostriedky.  Za vaše milodary vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole je obetovaná za všetkých dobrodincov.            

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza
št: spomienka na sv. Kozmu a Damiána, mučeníkov
pi: spomienka na sv. Vincenta de Paul, kňaza
so: spomienka na sv. Václava, mučeníka