Oznamy na 26. nedeľu v období cez rok (29.9.2013)

Slávime dvadsiatu šiestu nedeľu v období cez rok. 

Vincentská  rodina organizuje celoslovenskú verejnú zbierku pre chudobných na Haiti a Honduras.  Kúpou medovníkového srdiečka môžeme pomôcť chudobným. Dnes po všetkých sv. omšiach pred kostolmi v našej farnosti sa tieto medovníčky budú predávať. Predajcovia budú označení vizitkou a budú mať uzatvorenú pokladničku. Na výveskách v kostoloch je  aj číslo účtu, na ktorý môžeme prispieť a podporiť túto aktivitu.

V tomto týždni máme  prvý piatok v mesiaci, spovedať budeme približne hodinu pred sv. omšami. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

Od budúcej nedele budú príhovory na sv. omšiach o 11.00 vo farskom kostole zamerané pre deti. Srdečne pozývame deti, hlavne prvoprijímajúce, aj rodičov…

V utorok začína mesiac október, v ktorom nám svätá Cirkev odporúča viac sa modliť modlitbu sv. ruženca, hlavne v rodinách. Prosíme, aby si jednotlivé skupinky rozdelili dni v týždni a modlili sa ruženec pred oltárom tak ako po minulé roky.

Z našej farnosti sa organizuje 6. 10. zájazd na ružencovú púť do Uherského Brodu. Podrobnosti sú vo farských listoch. Prihlasovať sa môžete u pána Žáka /t.č. 6521542/. Cena 5 eur. Program púte je vo farských listoch.

Dávame do pozornosti Výstavu Biblií, ktorá sa koná v priestoroch  Piaristického gymnázia od 1. do 18. októbra 2013. Podrobnosti sú na výveskách.

Oznam pre birmovancov: stretnutie birmovancov bude v sobotu 12. októbra o 10.00 vo farskom kostole. Účasť všetkých birmovancov je samozrejme nutná. Prineste si aj vyplnené birmovné listy.

Na budúci rok pravdepodobne začiatkom mája chceme organizovať púť do Svätej zeme.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Hieronyma, kňaza a uč. Cirkvi
ut: spomienka na sv. Teréziu z Lisieux, pannu a uč. Cirkvi
st: spomienka na svätých anjelov strážcov
pi: spomienka na sv. Františka Assiského