Oznamy na 5. nedeľu v období cez rok (9.2.2014)

Slávime piatu nedeľu v období cez rok. V tomto jubilejnom roku Sedembolestnej Panny Márie, ktorý vyhlásila Konferencia biskupov Slovenska, náš diecézny biskup Mons. Viliam Judák určil v našej diecéze  niektoré miesta za posvätné, kde možno získať úplné odpustky pre živých, ale aj pre duše v očistci. Máme radosť z toho, že jedným z ôsmich miest je aj náš farský kostol Narodenia Panny Márie. Dekrét si môžete pozrieť na výveske.

V utorok 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých, preto pri sv. omšiach budeme vysluhovať sviatosť pomazania chorých. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú po svätej spovedi.

Vo štvrtok máme kňazskú rekolekciu vo farnosti Trenčín – Orechové. Rekolekčná sv. omša je o 9.30, preto vo štvrtok bude sv. omša v kaplnke sv. Anny už o 8.00.

Je čas odovzdávania prihlášok na vysoké školy. Tí, ktorí cítia v sebe povolanie stať sa kňazmi, a chcú veľkodušne odpovedať na tento Boží hlas, môžu sa uchádzať o prijatie do kňazského seminára a na štúdium teológie v Nitre pre akademický rok 2014/2015…

Bližšie informácie na fare.

Cez jarné prázdniny 18.2.2014,  tak ako po minulé roky,  organizujeme celodennú lyžovačku na Makov. Cena denného lístka aj s dopravou je pre dospelých 12 a pre deti ZŠ a študentov 10 € .  Chceme ísť spoločne autobusmi v utorok 18. februára o 7.30 z parkoviska od plavárne.

Na budúcu nedeľu je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole bude obetovaná za všetkých dobrodincov. Pokračuje sa v generálnej oprave organu v kostole Notre Dame.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Školastiku, pannu
ut:  spomienka na Preblahoslavenú Pannu Máriu Lurdskú
pi:  votívna svätá omša k sv. Cyrilovi a Metodovi, patrónom Európy