Oznamy na 5. nedeľu v období cez rok (8.2.2015)

Slávime piatu nedeľu v období cez rok.

Dnes o 15.00 bude v kine Hviezda muzikálové predstavenie Sedem bolestí Panny Márie. Podrobnosti sú na výveskách.

Takisto dnes o 18.00 sa bude v ArtKine Metro na Mierovom námestí premietať  film Príbeh Márie, o ktorom sa môžete viac dozvedieť aj v Katolíckych novinách. Obidve tieto podujatia vám dávame do pozornosti.

V stredu 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých, preto pri sv. omšiach budeme vysluhovať sviatosť pomazania chorých. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú po svätej spovedi.

V stredu o 15.45 bude sláviť sv. omšu v nemocničnej kaplnke náš diecézny biskup Mons. Viliam Judák a rovnako bude vysluhovať sviatosť pomazania chorých.

Vo štvrtok máme kňazskú rekolekciu vo farnosti Trenčianske Biskupice. O 9.00 bude adorácia pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Rekolekčná sv. omša bude o 9.30, preto vo štvrtok sv. omša v kaplnke sv. Anny bude už o 8.00.

Tento týždeň je Národný týždeň manželstva. V tomto týždni budú rôzne aktivity pre manželské páry. Okrem duchovných a kultúrnych podujatí sú aj rôzne zľavy na romantické posedenie v gastronomických zariadeniach nášho mesta. Podrobnosti si môžete pozrieť na výveske.

Je čas odovzdávania prihlášok na vysoké školy. Tí, ktorí cítia v sebe povolanie stať sa kňazmi, a chcú veľkodušne odpovedať na tento Boží hlas, môžu sa uchádzať o prijatie do kňazského seminára a na štúdium teológie v Nitre pre akademický rok 2015/2016… Bližšie informácie na fare.

Cez jarné prázdniny 17.2.2015,  tak ako po minulé roky,  organizujeme celodennú lyžovačku na Makov. Cena denného lístka aj s dopravou je pre dospelých 12 a pre deti ZŠ a študentov 10 € .  Chceme ísť spoločne autobusmi v utorok 17. februára o 7.30 z autobusovej stanice. Prihlásiť sa môžete v sakristii alebo na fare, ale aj telefonicky.

Na budúcu nedeľu je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole bude obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na sv. Školastiku, pannu
st:  spomienka na Preblahoslavenú Pannu Máriu Lurdskú
so:  votívna svätá omša k sv. Cyrilovi a Metodovi, patrónom Európy