Oznamy na 6. nedeľu v období cez rok (15.2.2015)

Slávime šiestu nedeľu v období cez rok.

V tomto týždni Popolcovou stredou začína veľký štyridsaťdenný pôst. Začnime tento milostivý čas sv. omšou. Sv. omše na Popolcovú stredu budú ako vo všedný deň. Pri sv. omšiach budeme udeľovať popolec. Pripomíname, že na Popolcovú stredu je prísny pôst, to znamená, len raz za deň sa môžeme dosýta najesť a zdržiavame sa mäsitého pokrmu.

V pôstnom období budú pobožnosti Krížovej cesty vo farskom kostole v piatok o 15.15 a v nedeľu o 15.00, v kostole Notre Dame v piatok aj v nedeľu o 17.45 a v kaplnke sv. Anny v piatok o 7.45 a v nedeľu o 15.00. Povzbudzujeme vás k účasti na týchto pobožnostiach. Prosíme jednotlivé skupinky, aby si rozdelili nedeľné pobožnosti Krížovej cesty. Zamýšľajme sa spoločne nad láskou a utrpením nášho Pána Ježiša Krista.

V utorok 17.2.2015 o 7.30 odchádzame z autobusovej stanice na celodennú lyžovačku na Makov. Cena denného lístka aj s dopravou je pre dospelých 12 a pre deti ZŠ a študentov 10 € .  Prosíme všetkých nahlásených o dochvíľnosť.

Tanečné divadlo Atak srdečne pozýva na  predstavenie špeciálnej krížovej cesty ECCE  HOMO – HĽA, ČLOVEK! Tanečné spracovanie krížovej cesty je  doprevádzané pôvodnou slovenskou hudbou s hlbokými textami.  Predstavenie bude 28. februára v Kultúrnom dome Dolná Súča o 19.00. Podrobnosti na výveske.

V máji od 9.5. do 17.5. organizujeme autobusom púť do Talianska: Assisi (sv. František), Cascia (sv. Rita),  Monte Casino (sv. Benedikt),  San Giovanni Rotondo (Páter Pio),  Loretto (domček Panny Márie), Padova (sv. Anton). Podrobnosti neskôr.

Dnes je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole je obetovaná za všetkých dobrodincov.

Budúca nedeľa je prvá pôstna, bude zbierka na Charitu.

Liturgický kalendár:
st:  Popolcová streda, deň pokánia v celej Cirkvi