Oznamy na 25. nedeľu v období cez rok (20.9.2015)

Dnes je 25. nedeľa v období cez rok.

Centrum pre rodinu Trenčín pozýva zajtra o 17.30 do refektára piaristického gymnázia na prednášku Family garden. O poradenskom centre pre rodiny porozprávajú manželia z Bratislavy.

Od zajtra začínajú pondelkové mládežnícke sv. omše v kostole Notre Dame o 19.00. Srdečne pozývame všetkých mladých. So začiatkom nového akademického roka na Trenčianskej univerzite začína aj plná prevádzka UPC na Sihoti a na všetkých internátoch. Ďalšie informácie si študenti nájdu na webovej stránke UPC /www.upctn.sk/.

V tomto školskom roku sa bude v našej farnosti vysluhovať sviatosť birmovania. Prijať ju môžu žiaci deviateho ročníka a starší, ktorí sú z našej farnosti. Birmovanci sa môžu prihlásiť na fare v tomto týždni od 21. do 25. 9. popoludní v čase od 13.00 do 16.00. Na fare si vyzdvihnú aj list birmovanca. Birmovanci sa musia nahlasovať osobne, môžu prísť aj v skupinkách  hneď zo školy.

Vincentská rodina organizuje zbierku pre chudobných na Haiti, Hondurase a ďalších krajinách. Na budúcu nedeľu kúpou medovníkového srdiečka môžeme pomôcť chudobným. Predávať sa budú pred všetkými kostolmi v našej farnosti. Podrobnosti nájdete na výveskách.

Dnes je jesenná zbierka na  kňazský seminár. Za vaše milodary vyslovujeme v mene seminaristov a predstavených seminára vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Liturgický kalendár:
po: sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu
ut: spomienka na sv. Emeráma, biskupa a mučeníka
st:  spomienka na sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza
so: spomienka na sv. Kozmu a Damiána, mučeníkov