Oznamy na 24. nedeľu v období cez rok (13.9.2015)

Dnes je 24. nedeľa v období cez rok.

Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o dôstojný a pekný priebeh hodovej slávnosti… aranžérovi, spevákom, organistom, tete kostolníčke, miništrantom, všetkým, ktorí priniesli občerstvenie alebo pomohli pri všetkých prácach, upratovaní a organizácii. Tiež úprimná vďaka za finančné dary, ktoré ste obetovali pri hodovej zbierke. Nech vám dobrotivý Pán Boh pomáha a Vás požehnáva.

V utorok je slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Sv. omše budú ako v nedeľu. V utorok popoludní o 16.00 bude slávnostné otvorenie  Centra pre rodinu na Farskej 12. Obnovené priestory príde požehnať otec biskup Viliam Judák. Na otvorenie ste srdečne pozvaní. Plagátiky sú na výveske.

V sobotu je celodiecézna púť miništrantov na Skalke. Naši miništranti pôjdu s kňazom na bicykloch v sobotu o10.00 od morového stĺpa na Mierovom námestí. Slávnostnú sv. omšu bude mať otec biskup o 15.30.

V tomto týždni v stredu, piatok a sobotu sú jesenné kántrové dni, ich obsahom je poďakovanie za úrodu. My poďakujeme za úrodu v piatok pri sv. omši o 16.00 vo farskom kostole.  Kto môže niečo priniesť na výzdobu zo svojej záhrady, nech prinesie dary do štvrtku na faru. Treba Pánu Bohu poďakovať.

V tomto školskom roku sa bude v našej farnosti vysluhovať sviatosť birmovania. Prijať ju môžu žiaci deviateho ročníka a starší, ktorí sú z našej farnosti. Birmovanci sa budú môcť prihlasovať na fare v týždni od 21. do 25. septembra v popoludňajších hodinách. Na fare si vyzdvihnú aj list birmovanca. Birmovanci sa musia nahlasovať osobne.

Na budúcu nedeľu sa  uskutoční v Bratislave Národný pochod za život. Pôjdeme spoločne autobusom, cena je 10 €, deti majú dopravu zdarma. Na autobus do Bratislavy možno nastúpiť na Hasičskej ulici o 8.05 alebo pri Old Herolde o 8.10. 

Na budúcu nedeľu bude jesenná zbierka na  kňazský seminár. Za vaše milodary vyslovujeme v mene seminaristov a predstavených seminára vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Liturgický kalendár:
po: sviatok Povýšenia svätého kríža
ut: slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska
st:  spomienka na sv. Kornélia, pápeža, a Cypriána, biskupa, mučeníkov