Oznamy na 28. nedeľu v období cez rok (11.10.2015)

Slávime dvadsiatu ôsmu nedeľu v období cez rok.

V tomto týždni budú sv. omše v kaplnke sv. Anny už v obvyklom čase o 8.30. Organári ešte doladia organ a požehnanie bude v sobotu. Do kaplnky sme nainštalovali aj nové ozvučenie. Sú to nemalé výdavky.

Nedeľná  svätá omša o 11.00 vo farskom kostole je zameraná  pre deti. Srdečne pozývame deti, hlavne prvoprijímajúce, aj rodičov, aby prichádzali na tieto sv. omše.

Centrum pre rodinu Trenčín vás srdečne pozýva na kurz Manželské večery. Kurz je určený pre všetky manželské páry, ktoré si chcú prehĺbiť svoj vzťah. Pozostáva z ôsmich stretnutí v termíne od 16.10. do 4.12.2015 a bude prebiehať v ZŠ sv. Andreja – Svorada a Benedikta v Trenčíne. Bude zabezpečená aj opatera detí cez tieto Manželské večery. Bližšie informácie sú na výveskách alebo na stránke Centra pre rodinu /www.cprtrencin.sk/.

Ľudia, postihnutí závislosťou – alkoholovou, drogovou, hráčskou, alebo ich rodinní príslušníci, môžu nájsť pomoc každú sobotu na anonymnom stretnutí so začiatkom o 18.00 v priestoroch Centra pre rodinu Trenčín na Farskej ulici 12.

Centrum pre rodinu v Trenčíne hľadá byt alebo dom pre sociálne slabšiu matku s dieťaťom. Kto môže pomôcť, nech sa ozve v centre alebo na fare.  

V sobotu 17. 10. bude v našej farnosti Dominikánsky deň. O 14.00 bude v kaplnke sv. Anny sv. omša, ktorú bude celebrovať náš otec biskup Viliam Judák. Otec biskup požehná opravený organ a po sv. omši bude odhalenie pamätnej tabule bratom dominikánom, ktorí pôsobili v Trenčíne.  O 16.00 bude v kine Hviezda prezentácia pod názvom Dominikáni v Trenčíne. Ste srdečne pozvaní!

Rovnako v sobotu 17. 10. 2015 bude na Skalke púť seniorov a v kostole u piaristov bude stretnutie Spoločenstiev obnovy v Duchu Svätom. Podrobnosti sú na výveskách.

Dávame vám do pozornosti  divadelné predstavenie „To ste vy, pán Taner?“, ktoré opatovské divadlo predstaví dnes o 17.00 v kine Hviezda.

Povzbudzujeme vás k zapojeniu sa do verejnej zbierky : Pomoc Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne. Hospic je vo veľmi zlej finančnej situácii. Podrobnosti sú na výveskách.

Dnes je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov, teraz konkrétne na organ v kaplnke sv. Anny a nové ozvučenie.   Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša dnes o 9.00 vo farskom kostole je obetovaná za všetkých dobrodincov.

Budúca nedeľa je Misijná, preto bude zbierka na misie.

Liturgický kalendár:
št: spomienka na sv. Teréziu od Ježiša, pannu a učiteľku Cirkvi
pi: spomienka na sv. Margitu Máriu Alacoque, pannu
so: spomienka na sv. Ignáca Antiochijského, biskupa a muč.