Oznamy na 3. nedeľu v období cez rok (22.1.2017)

Slávime tretiu nedeľu v období cez rok.

Tí, čo cítia v sebe povolanie stať sa kňazmi a chcú veľkodušne odpovedať na tento Boží hlas,  môžu sa uchádzať o prijatie do kňazského seminára na štúdium teológie v Nitre v akademickom roku 2017 – 2018. Podrobnosti podá pán dekan. 

Centrum pre rodinu pozýva na kurz „Manželské večery“, určený pre manželské páry, ktoré chcú svoje manželstvo osviežiť, zlepšiť. Kurz bude prebiehať každý utorok od 14.2.2017. Podrobnosti sú na výveskách.

Na budúcu nedeľu  o 16.00 pozýva CPR na Tvorivé dielne s názvom „Sochársky ateliér“ do priestorov centra na Farskej ulici.

Oznamujeme rodičom, že prvé sv. prijímanie v našej farnosti bude pre cirkevnú školu dňa 21. mája 2017, pre ostatné ZŠ dňa 28. mája 2017. Sv. omša o 11.00 vo farskom kostole je určená pre deti, hlavne prvoprijímajúce. Prosíme rodičov, aby prichádzali so svojimi deťmi na túto sv. omšu.

V Katolíckych novinách dávame do pozornosti článok „Svätý Január neroztopil svoju krv“, boj za ochranu života vo Francúzsku a na poslednej strane článok o obdivuhodnej viere albánskych veriacich počas totality…

Dnes je  pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať. Svätá omša o 11.00 vo farskom kostole je dnes obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na sv. Františka Saleského, biskupa a uč. Cirkvi
st: sviatok Obrátenia sv. Pavla, apoštola
št: spomienka na sv. Timoteja a Títa, biskupov
so: spomienka na sv. Tomáša Akvinského, kňaza a uč. Cirkvi