Oznamy na 25. nedeľu v období cez rok (24.9.2017)

Slávime 25. nedeľu v období cez rok.

V tomto školskom roku sa bude v našej farnosti vysluhovať sviatosť birmovania. Prijať ju môžu žiaci deviateho ročníka a starší, ktorí bývajú v našej farnosti. Od pondelka do piatku v čase od 13.30 do 16.30 sa môžu birmovanci nahlasovať na fare – osobne.

V sobotu je blahorečenie saleziána Titusa Zemana v Bratislave. Odchádzame v sobotu o 6. 15 z autobusovej stanice. Cena cestovného je 10 €, deti 5 €. Ak náhodou niekto z prihlásených nepôjde, treba to oznámiť na fare, aby mohli ísť náhradníci.

Od zajtra začínajú v kostole Notre Dame pondelkové mládežnícke sv. omše o 19.00 a plná prevádzka Univerzitného pastoračného centra na Sihoti a na všetkých internátoch. Ďalšie informácie si študenti nájdu na webovej stránke UPC /www.upctn.sk/.

Od budúcej nedele budú príhovory na sv. omšiach o 11.00 vo farskom kostole zamerané pre deti. Srdečne pozývame deti, hlavne prvoprijímajúce, aj rodičov…

Od 5.10.2017 bude v priestore CPR na Farskej ulici opäť prebiehať kurz „Manželské večery“. Podrobnosti sú na výveskách.

Na budúcu nedeľu začína mesiac október, v ktorom nám svätá Cirkev odporúča viac sa modliť modlitbu sv. ruženca, hlavne v rodinách. Prosíme, aby si jednotlivé skupinky rozdelili dni v týždni a modlili sa ruženec pred oltárom ako po minulé roky.

Dnes je jesenná zbierka na kňazský seminár. Za vaše milodary vyslovujeme v mene seminaristov a predstavených seminára úprimné Pán Boh zaplať.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na sv. Kozmu a Damiána, muč.
st: spomienka na sv. Vincenta de Paul, kňaza
št: spomienka na sv. Václava, mučeníka
pi: sviatok sv. Michala, Gabriela a Rafaela, archanjelov
so:  spomienka na sv. Hieronyma, kňaza a uč. Cirkvi