Oznamy na 5. nedeľu v období cez rok (4.2.2018)

Slávime piatu nedeľu v období cez rok. Dnes je prvá nedeľa v mesiaci, preto v kaplnke sv. Anny bude celodenná poklona pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Poklona začne po sv. omši a záverečné požehnanie bude o 17.30…

V utorok školská sv. omša o 14.00 v kostole Notre  Dame nebude.

Vo štvrtok máme kňazskú rekolekciu v UPC Trenčín, preto vo štvrtok sv. omša v kaplnke sv. Anny bude už o 8.00.

Na budúcu nedeľu 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých. Je dlhoročným zvykom v našej farnosti v tento deň udeľovať chorým a starým sviatosť pomazania chorých. Nakoľko v nedeľu sa táto spomienka neslávi, sviatosť pomazania chorých budeme vysluhovať v utorok 13. 2.  pri všetkých sv. omšiach. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú v posväcujúcej milosti, teda po svätej spovedi.

Od 12. do 18. 2. 2018 je Národný týždeň manželstva. V tomto týždni budú rôzne aktivity pre manželské páry. Podrobnosti si môžete pozrieť na stránke Centra pre rodinu.

Rodičom prvoprijímajúcich detí oznamujeme, že deti budú mať pri slávnosti prvého sv. prijímania rovnošaty. Chceme, aby sa pozornosť detí orientovala na prevzácny dar Eucharistie. Rovnošaty sa budú požičiavať za 10 €.  Pripomíname prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom, že v nedeľu o 11.00 vo farskom kostole je príhovor vo sv. omši zameraný pre deti…

V sobotu o 10.00 bude vo farskom kostole veľké stretnutie birmovancov. Je to posledná možnosť odovzdať birmovný lístok. Birmovanci na stretnutí dostanú otázky, z ktorých budú skladať skúšku. Účasť všetkých birmovancov je nutná.

Aj v tomto roku plánujeme cez jarné prázdniny lyžovačku na Makov 20. 2. 2018.

Cena denného lístka aj s dopravou je pre dospelých 12 eur, pre študentov 10 eur. Prihlasovať sa môžete na fare, telefonicky alebo v sakristii kostola.

Dávame do pozornosti nové číslo Katolíckych novín. Sú tam hodnotné články: komentár „Vďaka,  Sagan.“, „Prečo v niektorých krajinách nepraktizujú sviatosť zmierenia?“,  reportáž týždňa o živote Komunity Kráľovnej pokoja…)        

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Agátu, pannu a muč.
ut: spomienka na sv. Pavla Mikiho a spoločníkov, muč.
so: spomienka na sv. Školastiku, pannu