Oznamy na 28. nedeľu v období cez rok (14.10.2018)

Slávime 28. nedeľu v období cez rok.

CPR pozýva zajtra o 17.00  do refektára piaristického gymnázia na prednášku „Máme malého školáka“ a na tvorivé dielne pre deti v nedeľu 21.10 o 16.00 do priestorov CPR na Farskej ulici.

Slovensko sa vo štvrtok 18. októbra 2018 opäť pripojí k takmer 70 krajinám, kde sa deti zjednotia v modlitbe ruženca za pokoj a jednotu vo svete. Cieľom tejto iniciatívy je povzbudiť deti k tomu, aby  svojou modlitbou bojovali za pokoj ľudského srdca a mier vo svojich mestách a krajinách. Ako povedal páter Pio: „Keď sa bude milión detí modliť ruženec, svet sa zmení:“ My sa pripojíme vo štvrtok o 9.00 modlitbou sv. ruženca v kostole Notre Dame.  Modliť sa budú deti z cirkevnej školy. Kto chce, môže sa k nám pripojiť.

V sobotu 20.10. 2018 sa v kostole u piaristov uskutoční Stretnutie spoločenstiev a priateľov obnovy v Duchu Svätom. Podrobnosti sú na výveskách.

Sekcia rady KBS pre pastoráciu v zdravotníctve pozýva lekárov a pracovníkov v zdravotníctve na duchovnú obnovu, ktorá sa koná v Nitre na Kalvárii v sobotu 27.10.2018. Informácie nájdete na výveskách.

Výnos zo zbierky  na nový pútnický dom v Skalke z minulej nedele bol 1 710 eur. Za vašu štedrosť nech vás Pán Boh žehná.

Budúca nedeľa je Misijná, preto bude zbierka na misie. Zvlášť bude obetovaná farnostiam v Etiópii, ktoré sú skúšané chudobou. Za vaše milodary úprimné Pán Boh zaplať.

Pravidelná zbierka na opravy a údržby našich kostolov a farských budov bude poslednú októbrovú nedeľu.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Teréziu od Ježiša, pannu a uč. Cirkvi
ut: spomienka na sv. Margitu Máriu Alacoque
st: spomienka na sv. Ignáca Antiochijského, biskupa a muč.
št: sviatok sv. Lukáša, evanjelistu