Oznamy na Nedeľu Svätej Rodiny (30.12.2018)

Slávime prvú nedeľu po Narodení Pána, nedeľu Svätej Rodiny Ježiša, Márie a Jozefa.

Zajtra je posledný deň v roku, Silvestra. Po večerných svätých omšiach vo farskom kostole o 16.00 a v kostole Notre Dame o 17.00 bude ďakovná pobožnosť.

O 23.30 bude v kostole Notre Dame vystavená Sviatosť Oltárna k poklone do 24.00 hod.

V utorok je cirkevne prikázaný sviatok Panny Márie Bohorodičky, Nový rok. Sväté omše budú tak ako v nedeľu.

V piatok je prvý piatok v mesiaci. Po sv. omši o 16.00 vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

Na budúcu nedeľu je slávnosť Zjavenia Pána. Pri svätých omšiach budeme svätiť trojkráľovú vodu, ktorú si môžete zobrať domov. V tento deň budeme svätiť nové domy a byty. Záujemcovia sa môžu prihlásiť v sakristii.

Na budúcu nedeľu o 16.00 bude v piaristickom kostole tradičný Trojkráľový koncert speváckeho zboru Piarissimo a Komorného orchestra ZUŠ v Trenčíne. Ste srdečne pozvaní.

Dávame do pozornosti vianočné Katolícke noviny. Sú v nich zaujímavé rozhovory: s trenčianskym rodákom biskupom Mons. Mariánom Chovancom, s muzikantom a spevákom Ondrejom Kandráčom, zaujímavé články: o kardinálovi Josefovi Beranovi, o význame „kalendy“ – ohlásení narodenia Pána Ježiša v bazilike sv. Petra v Ríme, o slávení Vianoc počas totality a vo väzniciach…

Liturgický kalendár:
ut: slávnosť Panny Márie Bohorodičky, cirkevne prikázaný sviatok
st: spomienka na sv. Bazila Veľkého a Gregora Naziánskeho, biskupov a uč. Cirkvi
št: spomienka Najsvätejšieho mena Ježiš
ne: slávnosť Zjavenia Pána