Oznamy na 8. nedeľu v období cez rok (3.3.2019)

Slávime ôsmu nedeľu v období cez rok. Dnes je prvá nedeľa v mesiaci, v kaplnke sv. Anny bude celodenná poklona pred Sviatosťou Oltárnou. Poklona začne po svätej omši a záverečné požehnanie bude o 17.30.

V utorok odchádzame na lyžovačku na Makov. Odchod autobusov je o 7.30 z autobusovej stanice. Prosíme všetkých nahlásených o dochvíľnosť.

Tento týždeň Popolcovou stredou začína veľký štyridsaťdenný pôst pred Veľkou Nocou. Začnime tento milostivý čas svätou omšou. Sv. omše na Popolcovú stredu budú ako vo všedný deň. Pri sv. omšiach budeme udeľovať popolec. Pripomíname, že na Popolcovú stredu je prísny pôst, to znamená, len raz za deň sa môžeme dosýta najesť a zdržiavame sa mäsitého pokrmu.

V pôstnom období budú pobožnosti Krížovej cesty vo farskom kostole v piatok o 15.15 a v nedeľu o 15.00, v kostole Notre Dame v piatok pred sv. omšou o 16.15 a v nedeľu o 17.45 a v kaplnke sv. Anny v piatok o 7.45 a v nedeľu o 15.00. V piatok sú teda pobožnosti Krížovej cesty vo všetkých kostoloch 45 minút pred sv. omšou.

Vo štvrtok máme kňazskú rekolekciu v Soblahove, preto svätá omša v kaplnke sv. Anny bude vo štvrtok už o 8.00 hod.

Budúca nedeľa je prvá pôstna, bude zbierka na Charitu.

V Katolíckych novinách dávame do pozornosti články o mimoriadnych rozdávateľoch svätého prijímania, článok o pápežovi Piovi XII….

Liturgický kalendár:
st: Popolcová streda, deň pokánia v celej svätej Cirkvi