Oznamy na 5. pôstnu nedeľu (7.4.2019)

Slávime piatu pôstnu nedeľu. Od dnešnej nedele do Veľkého piatku máme zahalené kríže. Dnes je aj prvá nedeľa v mesiaci, v kaplnke sv. Anny je celodenná poklona pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Poklona začne po sv. omši, záverečné požehnanie bude Približne o 17.30. Z dôvodu poklony nebude dnes v kaplnke sv. Anny pobožnosť Krížovej cesty.

Naša katolícka ZŠ sv. Andreja-Svorada a Benedikta oznamuje, že zápis detí do 1. ročníka bude v dňoch 8. – 12. 4. 2019 v čase od 14.00 do 17.00 v I.A triede na prízemí ZŠ. Povzbudzujeme Vás k zápisu detí do katolíckej školy.

Dnes popoludní spovedáme pred Veľkou Nocou v Soblahove, na Skalke a v Selci. V piatok budeme spovedať v Trenč. Biskupiciach, v sobotu dopoludnia v Trenč. Turnej a Veľkých Bierovciach, popoludní v Orechovom a v Opatovej.

V kaplnke sv. Anny bude v sobotu sv. omša už o 8.00. V sobotu sv. omša v hospici nebude, nakoľko spovedáme.

V sobotu po svätej omši bude v kostole Notre Dame veľké upratovanie pred Veľkou Nocou. Prosíme, kto môže, nech príde pomôcť.

Pútnické miesto Skalka pozýva na pašiové divadelné predstavenie Umučenie nášho Pána, ktoré nacvičili ochotnícki herci z okolitých farností a ktoré sa uskutoční v sobotu 13.4.2019 o 14.00 na nádvorí kláštora na Skalke.

Pripomíname tiež, že od soboty pred Kvetnou nedeľou až do Veľkonočného pondelka sväté omše na Skalke nebudú.
V Hospici nastúpila nová lekárka, ktorá hľadá podnájom. Ak by mohol niekto pomôcť, nech sa prihlási…

Budúca nedeľa je Kvetná. Pri svätých omšiach budeme posviacať ratolesti. Je to aj svetový deň mládeže. Svätá omša o 11.00 vo farskom kostole bude ako obvykle zameraná pre deti a mládež…

Na budúcu nedeľu od 15.00 do 17.30 začneme spovedať pred veľkonočnými sviatkami v našej farnosti. Spovedať v našej farnosti budeme ešte v pondelok a utorok po Kvetnej nedeli u piaristov.

V Katolíckych novinách dávame do pozornosti článok o zomrelom dominikánovi pátrovi Akvinasovi, ktorý pôsobil aj v Trenčíne, článok o výsledku prezidentských volieb aj rozhovor s riaditeľom Centra sociálnych služieb DEMY v Trenčianskych Biskupiciach…