FARSKÉ OZNAMY - 26. NEDEĽA CO (27. 9. 2020)

FARSKÉ OZNAMY – 26. NEDEĽA CO (27. 9. 2020)

DVADSIATA ŠIESTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Liturgický kalendár:

28. 9.pondelokSv. Václava, mučeníkaľ. spomienka
29. 9.utorokSv. Michala, Gabriela a Rafaela, archanjelovsviatok
30.9.stredaSv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvispomienka
1.10.štvrtokSv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvispomienka
2.10piatokSv. anjelov strážcovspomienka
4. 10.nedeľaDvadsiata siedma nedeľa v Cezročnom období

Dnes konáme zbierku na dobročinné diela Sv. Otca. Úrad Pápežského almužníka, ktorý vedie poľský kardinál Konrad Krajewski v posledných mesiacoch koná veľmi veľa konkrétného dobra. Tento kardinál už od čias, keď slúžil ako pápežský ceremoniár venuje svoj čas a energiu chudobným. Napríklad: nedávno pomohol množstvu chudobných rímskych rodín, ktoré si nemohli dovoliť zaplatiť faktúry za elektrinu, keď im, ako bývalý elektrikár sám odpojenú elektrinu zapojil a bol ochotný zaplatiť za to pokutu zo svojho. Náš dar poputuje do dobrých a odvážnych rúk.

V tomto týždni vstupujeme do októbra, v ktorom si tradične každý rok pripomíname význam a silu modlitby posvätného ruženca. Ďakujeme za všetkých, ktorí sa pred svätými omšami predmodlievajú sv. ruženec, žehnáme všetkým ružencovým bratstvám našej farnosti a pozývame všet kých, osobitne rodiny s deťmi a tých, ktorí si myslia, že táto modlitba nie je pre nich, aby ste si najmä v októbri našli čas k tomuto rozjímaniu nad evanjeliovými udalosťami, ktoré prehlbuje náš vzťah ku Kristovi. Pripomíname tiež, že počas celého mesiaca môžeme denne za zvyčajných podmienok získať úplne odpustky za nábožnú modlitbu aspoň piatich desiatkov ruženca v kostole, v kaplnke, v rodine, v rehoľnom spoločenstve alebo nábožnom združení.

Keďže tento týždeň bude prvopiatkový, spovedáme približne 45 min. pred sv. omšami; vo štvrtok bude vo farskom kostole od 15.00 hod. adorácia za duchovné povolania; v sobotu bude vo farskom kostole o 8.00 hod. fatimská pobožnosť a po nej sa bude sláviť sv. omša ku cti Božej Matky a napokon, na budúcu nedeľu bude v Kostole sv. Anny prvonedeľná adorácia Najsvätejšej sviatosti, ktorá sa začne po skončení sv. omše o 8.00 hod. a ukončená bude výnimočne skôr, o 17.00 hod., z dôvodu naledujúcej udalosti.

Na budúcu nedeľu (4. 10. 2020) bude o 17.30 hod v Kostole Notre Dame slávnostnejšia modlitba posv. ruženca, ako poďakovanie za vernosť tých, ktorí vytrvali v čase prenasledovania. Súčasťou bude aj krátky video-dokument, ktorým si pripomenieme 70. rokov od Barbarskej noci – akcie “R”, ktorá bola zameraná na likvidáciu ženských reholí. Vrelo oporúčame a srdečne pozývame!

Centrum pre rodinu pozýva mladšie i staršie deti na Tvorivé dielne, dnes od 15.30 – 17.30 hod. v priestoroch centra.

Stredoškolákov Centrum pre rodinu pozýva na kvíz o krajinách, ktorého súčasťou bude stretnutie so zaujímavým hosťom. Kvíz sa uskutoční 30. 9. 2020 od 14.00 hod. v priestoroch centra.

Na výveskách alebo farskej webstránke si prosím prečítajte dokument “S radosťou sa vráťme k Eucharistii”, ktorého hlavnou myšlienkou je pravda, že priame prenosy liturgií, ani žiadna iná forma nábožnosti nemôže nahradiť priamu plnú účasť na sv. omši, zavŕšenú sv. prijímaním.

Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349