VYSLUHOVANIE SVIATOSTÍ a ÚRADNÉ HODINY V KANCELÁRII FÚ - DÔLEŽITÉ!

VYSLUHOVANIE SVIATOSTÍ a ÚRADNÉ HODINY V KANCELÁRII FÚ – DÔLEŽITÉ!

V súlade s aktuálnymi opatreniami, ktoré vydali civilné i cirkevné autority ohľadom vysluhovania sviatostí (1 osoba na 15 m2), oznamujeme, že od 9. 11. 2020 bude možné pristúpiť k SVIATOSTI ZMIERENIA a každých 15. minút k SV. PRIJÍMANIU nasledovne:

FARSKÝ KOSTOL NARODENIA PANNY MÁRIE: PONDELOK – PIATOK, 15.00 – 16.00 HOD.

KOSTOL NOTRE DAME: PONDELOK – PIATOK, 16.00 – 17.00 HOD.

Keďže na svätých omšiach sa stále môže zúčastniť len 6 ľudí, sväté omše sa budú aj naďalej sláviť súkromne.

Veriacich v nebezpečenstve smrti sme ochotní kedykoľvek zaopatriť – v takomto prípade volajte na telefonické číslo +421 910 852 349.

Úradné hodiny v kancelárii farského úradu sú naďalej ZRUŠENÉ (v prípade vybavovania pohrebu alebo v iných nevyhnutných prípadoch volajte na číslo +421 910 852 349)

Naďalej vrelo odporúčame sledovanie priamych prenosov sv. omší, prostredníctvom kresťanských médií alebo internetovej stránky ekostol.sk, zvlášť v nedeľu a prikázané sviatky: priame prenosy sv. omší z Farského kostola Narodenia Panny Márie zostávajú v nezmenených časoch: v pondelok – piatok o 16.00 hod., v sobotu o 8.00 hod. a v nedeľu o 9.00 hod.

Odporúčame intenzívne praktizovanie duchovného sv. prijímania, idividuálnej modlitby posvätného ruženca, čítania Božieho slova a spytovania svedomia sprevádzaného prejavmi úprimnej ľútosti

Pripomíname všeobecný dišpenz (výnimku) od fyzickej účasti na sv. omšiach v nedeľu a prikázané sviatky, ktorý vyhlásili slovenskí biskupi od 1. 10. 2020 až do odvolania.

Myslíme na vás všetkých pri slávení Najsvätejšej obety a ostatných modlitbách, ktorými – síce súkromne, ale verne – budeme naďalej posväcovať našu farnosť.

Vaši kňazi+!