FARSKÉ OZNAMY - 30. NEDEĽA CO (25. 10. 2020)

FARSKÉ OZNAMY – 30. NEDEĽA CO (25. 10. 2020)

TRIDSIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Liturgický kalendár:

28. 10.stredaSv. Šimona a Júdu, apoštolovsviatok
1. 11.nedeľaVšetkých svätých

Keďže v týchto dňoch v SR platí zákaz vychádzania, nie je možné zúčastniť sa fyzicky na žiadnych liturgických sláveniach, okrem krstu, svadby, či pohrebu. Takisto nie je možné osobne vybavovať záležitosti v kancelárii farského úradu. V naliehavých prípadoch ako je zaopatrovanie zomierajúcich, či vybavovanie pohrebu a podobne sa na nás môžete obrátiť telefonicky na čísle +421 910 852 349.

Čo sa týka plošného testovania, ktoré bude prebiehať budúci víkend, v záujme zastavenia šírenia pandémie, otcovia biskupi, po porade s odborníkmi lekárskej vedy pre túto oblasť, veriacim odporúčajú, aby sa nechali otestovať, a napomohli tak spoločnému dobru, a to aj napriek kritickým hlasom, či pochybnostiam. Treba zodpovedne využiť to, čo je k dispozícii, aby sme predišli kolapsu zdravotníctva a ďalším vážnym následkom. Prosíme preto veriacich, aj všetkých ľudí dobrej vôle, aby výzvu štátu v tomto smere prijali…

Napokon oznamujeme, že Veľký penitenciár v mene Najvyššieho Veľkňaza Františka, dekrétom zo dňa 22. 10. 2020 ustanovil, že starí, chorí a všetci veriaci, ktorí z vážnych dôvodov nemôžu vychádzať z domu, napríklad z dôvodu obmedzení nariadených kompetentnou autoritou v čase pandémie, aby sa zabránilo tomu, že mnohí veriaci sa zhromaždia na posvätných miestach, čo je náš prípad, môžu získať úplné odpustky aj keď sa duchovne spoja so všetkými ostatnými veriacimi a zrieknu sa akéhokoľvek hriechu s úmyslom splniť ako náhle to bude možné tri ďalšie zvyčajné podmienky (sviatostná spoveď, sväté prijímanie a modlitba na úmysel Svätého Otca). Stačí, ak sa doma pred obrazom Pána Ježiša a Preblahoslavenej Panny Márie zbožne pomodlia modlitby za zosnulých: napríklad ranné chvály alebo vešpery z Liturgie hodín za zosnulých, svätý ruženec, korunku Božieho milosrdenstva alebo iné modlitby za zosnulých, ktoré sa veriaci radi modlia, alebo sa zahĺbia do meditačného čítania jedného z evanjeliových úryvkov ponúkaných v liturgii za zosnulých, alebo vykonajú skutok milosrdenstva, obetujúc Bohu bolesti a útrapy vlastného života. Tieto odpustky je možné získať na sviatok Všetkých svätých a potom nielen od 1. do 8. novembra, ale aj počas ľubovoľne zvolených dní počas celého mesiaca, bez toho, aby museli nasledovať bezprostredne za sebou.

Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349