FARSKÉ OZNAMY - 33. NEDEĽA CO (15. 11. 2020) + UVOĽNENIE PROTIPANDEMICKÝCH OPATRENÍ - DÔLEŽITÉ

FARSKÉ OZNAMY – 33. NEDEĽA CO (15. 11. 2020) + UVOĽNENIE PROTIPANDEMICKÝCH OPATRENÍ – DÔLEŽITÉ

TRIDSIATA DRUHÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Liturgický kalendár:

17. 11.utorokSv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčkyspomienka
21. 11.sobotaObetovanie Panny Máriespomienka
22. 11.nedeľaKrista Kráľaslávnosť

Dnes sa v Cirkvi slávi Svetový deň chudobných. Okrem našich modlitieb za tých, ktorí sú v hmotnej núdzi, skúsme nájsť spôsob ako – zvlášť v týchto dňoch – konkrétne podporiť chudobných či už osobne, alebo prostredníctvom charitatívnych inštitúcii a dôveryhodných internetových portálov. Naša pomoc nemusí byť veľká, veď mnohých sa dotýkajú aj ekonomické následky pandémie, ale dobrí ľudia sa vedia podeliť aj s málom… Tu chceme poďakovať všetkým, ktorí nezostali hluchí na minulotýždňovú prosbu aj o materiálnu podporu chodu našej farnosti a prispeli, či už cez bankový účet alebo osobne, čiastkou 625€. Boh, ktorý sľúbil stonásobnú odmenu tým, ktorí nezištne slúžia, nech na všetkých dobrodincoch naplní svoj prísľub!

Od zajtra (16. 11. 2020) sa podľa uznesenia kompetentných autorít vraciame: 1. k sláveniu verejných sv. omší vo všetkých kostoloch farnosti podľa zaužívaného poriadku; 2. k vysluhovaniu sviatosti zmierenia 30 minút pred sv. omšami; 3. k obnoveniu úradných hodín v kacelárii FÚ podľa zaužívaného poriadku.

Dôrazne prosíme, aby boli dodržané všetky podmienky, za ktorých sú spomenuté uvoľnenia z protipademických opatrení dovolené! A teda: 1. aby počet ľudí v kostoloch neprekročil 50% z priestorovej kapacity; 2. aby sa dodržiaval 2 metrový odstup medzi osobami; 3. naďalej dodržiavala dezinfecia rúk pri vstupe do kostolov, nosenie rúšok, respiračná hygiena, vynechanie podávania rúk a sväté prijímanie prijímalo na ruku.

Na základe odporúčaní KBS vyzývame všetkých seniorov, aby v tomto čase ešte svoju fyzickú účasť na liturgických sláveniach zvážili v záujme ochrany svojho telesného zdravia. Takisto pripomíname všetkým veriacim, že až do odvolania platí dišpenz od fyzickej účasti na nedeľných a sviatočných sv. omšiach, ktorý naši biskupi vyhlásili 1. 10. 2020.

Budúca nedeľa je poslednou v liturgickom cykle. Podľa zvyku sa v tento deň koná zasvätenie ľudského pokolenia Najsvätejšiumu Ježišovmu Srdcu. Kto sa nábožne zúčastní na tomto zasvätení, môže službou Cirkvi a skrze zásluhy Kristovej smrti a zmŕtvychvstania získať úplné odpustky za obvyklých podmienok (sv. spoveď, sv. prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca).

Blíži sa Adventné obdobie: Centrum pre rodinu aj v tomto roku zabezpečuje výrobu adventných vencov. Výťažok z predaja vencov bude použitý na podporu aktivít centra. Minimálna cena venca je 12€ a môžete si ho objednať na internetovej stránke centra alebo telefonicky (+421 940 785 275).

Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349