FARSKÉ OZNAMY - SVÄTEJ RODINY (26.12.2021)

FARSKÉ OZNAMY – SVÄTEJ RODINY (26.12.2021)

Liturgický kalendár:

27.12.pondelokSv. Jána, apoštola a evanjelistusviatok
28.12.utorokSv. neviniatok, mučeníkovsviatok
01.01.sobotaBohorodičky Panny Márieslávnosť
02.01.nedeľaDruhá nedeľa po Narodení Pána

Aj tento rok v našej farnosti pripravujeme koledovanie Dobrá novina v obmedzenom režime kvôli aktuálnym opatreniam. Kolednícke video si bude možné pozrieť na farskej stránke dnes popoludní – v čase, keď koledníci zvyčajne navštevovali domácnosti. Z výťažku tohto ročníka budú podporené rozvojové i vzdelávacie projekty v krajinách subsaharskej Afriky, ale aj nemocnica v Ugande či prístup k pitnej vode v oblasti Turkana. Príspevok je možné vhodiť do označených pokladničiek vo farskom kostole a kostole Notre Dame alebo poslať na číslo účtu. Ďakujeme, že aj v týchto ťažkých časoch myslíte na tých, ktorých ekonomické dôsledky pandémie zasiahli omnoho bolestnejšie.

Slávime oktávu Narodenia Pána. V pondelok – piatok budú sv. omše ako zvyknú bývať vo všedné dni.

V piatok (31.12) budú večerné sv. omše (16.00 hod. vo FK a 17.00 hod. v ND) už zo slávnosti Bohorodičky Panny Márie. Zároveň budú tieto večerné sv. omše spojené s ďakovnou pobožnosťou na konci roka. Kto sa v rámci tejto pobožnosti nábožne zúčastní na speve hymnu Teba, Bože chválime, môže službou Cirkvi získat za obkvyklých podmienok úplné odpustky.

V sobotu na slávnosť Bohorodičky Panny Márie i na budúcu nedeľu budú sv. omše ešte stále s pridanými bohoslužbami.

Ako otcovia biskupi ohásili pastierským listom na Prvú adventnú nedeľu, od soboty 01. 01. 2021 vstupuje do platnosti používanie nového vydania Rímskeho misála (omšovej knihy), ktoré so sebou prináša predovšekým menšie zmeny v slovách premenenia a iných bohoslužobných textoch a nápevoch, ako aj nové formuly prespustenia na konci sv. omší. Zmeny sa budeme snažiť postupne predstavovať a vysvetľovať.

Keďže nasledujúca sobota je prvou v mesiaci január pozývame vás – napriek tomu, že je Nový rok – k fatimskej pobožnosti, ktorá bude vo farskom kostole o 8.00 hod. Po nej bude o 9.00 hod. novoročná sv. omša ku cti Bohorodičky.

Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349