FARSKÉ OZNAMY - ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO

FARSKÉ OZNAMY – ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO

Liturgický kalendár:

06.06.pondelokPreblahoslavenej Panny Márie, Matky Cirkvispomienka
09.06.štvrtokNášho Pána Ježiša Krista, najvyššieho a večného Kňazasviatok
11.06.sobotaSv. Barnabáša, apoštola
Výročie posviacky Farského kostola Narodenia Panny Márie
spomienka slávnosť
12.06.nedeľaNajsvätejšej Trojiceslávnosť

Pri minulotýždňovej zbierke ste obetovali 985 eur a 70 centov na chod katolíckych médií. V mene tých, čo sú za ne zodpovední vyslovujeme úprimné poďakovanie!

Dnešnou slávnosťou sa končí Veľkonočné obdobie. Od zajtra sa vraciame k tradičnej modlitbe Anjel Pána. Hoci je zajtra v celej Cirkvi Spomienka na Pannu Máriu, Matku Cirkvi, v našich krajoch sa môže zachovať tradičné slávenie Svätodušného pondelka.

Vo štvrtok bude vo farskom kostole od 15.00 hod. sviatosť zmierenia pre birmovancov. V tento deň bude aj nácvik birmovky, približne o 17.00 hod. Účasť je nevyhnutná, nakoľko v tento deň obdržia birmovný lístok, ktorým sa preukážete pred bikupom k prijatiu sviatosti.

V piatok večer bude sv. omša o 16.00 hod. vo farskom kostole slávená ako vigilná z výročia jeho posviacky.

V sobotu, v deň výročia posviacky nášho farského kostola, bude pri slávnostnej sv. omši o 10.00 hod. vyslúžená sviatosť birmovania našim birmovancom. Hlavným celebrantom tejto slávnosti a vysluhovateľom birmovky bude Mons. Peter Beňo, pomocný biskup našej diecézy.

Ďakujeme všetkým zainteresovaným za prípravu a priebeh slávností prvého sv. príjímania a rodičom prvoprijímajúcich za spoluprácu a milodary odovzdané pri tejto príležitosti.

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349