FARSKÉ OZNAMY XXIV. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XXIV. nedeľa v cezročnom období

Liturgický kalendár

12.9.PondelokNajsvätejšie meno MáriaSpomienka
13. 9.UtorokSv. Ján Zlatoústy, biskup a uč. CirkviSpomienka
14. 9. StredaPovýšenie svätého kríža  Sviatok
15. 9.ŠTVRTOKSEDEMBOLESTNÁ PANNA MÁRIA, patrónka SlovenskaSlávnosť
16. 9. PiatokSv. Kornel, pápež a sv. Cyprián, biskup, mučeníciSpomienka
18. 9.NEDEĽAXXV. v cezročnom období
  • Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o dôstojný a pekný priebeh hodovej slávnosti… kňazom a diakonom, aranžérovi, spevákom, pani organistke, miništrantom, všetkým, ktorí priniesli občerstvenie alebo pomohli pri prácach, upratovaní a organizácii. Tiež úprimná vďaka za finančné dary, ktoré ste obetovali pri hodovej zbierke. Nech vás dobrotivý Pán Boh odmení a nech vás požehnáva.
  • Vo štvrtok je slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Sv. omše budú ako v nedeľu.
  • Začíname prípravu dospelých na prijatie sviatosti krstu a prípravu pokrstených dospelých na prijatie sviatosti Eucharistie. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca septembra na fare. 
  • Dnes o 19.30 h Beňadik, neinvestičný fond a Farský úrad Skalka nad Váhom vás pozývajú na Mariánsky benefičný koncert, ktorý sa bude konať v kostole u Piaristov.
  • Farnosť Skalka nad Váhom pozýva vo štvrtok 15. septembra 2022 na  Púť k Sedembolestnej Panne Márii v areáli Kláštora na Veľkej Skalke. Slávnostnú sv. omšu o 16.30 h celebruje vdp. Róbert Kurowidzki OSPPE, administrátor farnosti Topoľčany sv. Gorazda.
  • Členovia SSV, patriaci do skupiny v predajni spolku v Trenčíne, si môžu vyzdvihnúť členské podiely na rok 2023 v predajni. Členský poplatok na rok 2023 je 8 €. Noví záujemcovia o členstvo nájdu informácie na stránke www.ssv.sk alebo v predajni spolku na Mierovom nám.
  • Centrum pre rodinu Trenčín pozýva na rodinnú sv. omšu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 22.9 o 18.00 h v Kostole narodenia Panny Márie v Trenčíne. 

Nitrianska diecéza v spolupráci s Kňazským seminárom sv. Gorazda v Nitre a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre otvára na jeseň tohto roku už šiesty ročník Nitrianskej animátorskej školy pod názvom „P.S. Animátorská škola“. Ide o projekt zameraný na formáciu mladých ľudí od 17 rokov, ktorí majú túžbu hlbšie poznať pravdy viery, prehĺbiť svoj duchovný a modlitbový život a ktorí zároveň cítia nadšenie komunikovať tieto hodnoty svojim rovesníkom. Bližšie informácie nájdete na plagátoch, na webovej stránke biskupstva a facebookovej stránke “Mládež Nitrianskej diecézy”. Prihlasovať sa je možné do konca septembra na mailovej adrese mladeznr@gmail.com.”