FARSKÉ OZNAMY XXV. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XXV. nedeľa v cezročnom období

Liturgický kalendár

20. 9.UtorokSv. korejskí mučeníciSpomienka
21. 9.StredaSv. Matúš, apoštol a evanjelistaSviatok
22. 9.ŠtvrtokSv. Emerám, biskup a mučeníkSpomienka
23. 9.PiatokSv. Pius z Pietrelciny, kňazSpomienka
25. 9.NEDEĽAXXVI. v cezročnom období
  • Na budúci týždeň sú v stredu, piatok a sobotu Jesenné kántrové dni. Záväzný je iba jeden deň. Obsahom jesenných kántrových dní je poďakovanie za úrodu. 
  • Od zajtrajšieho pondelka začínajú večerné mládežnícke sv.omše v kostole Notre Dame v Trenčíne (o 19:00) a prevádzka UPC v B budove trenčianskej univerzity na Sihoti. Študentské sv.omše v Kaplnke a stretká v klubovni na internáte SOŠ Dopravnej v Zlatovciach, už prebiehajú od začiatku septembra.
  • Centrum pre rodinu Trenčín pozýva na rodinnú sv. omšu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 22.9 o 18:00 v Kostole narodenia Panny Márie v Trenčíne. 
  • V sobotu 24. 9.2022 sa na Malej Skalke koná Púť zdravotníkov. O 15.00 posvätný ruženec, 16.00 slávnostná sv. omša. Hlavným celebrantom bude Mons. Peter Beňo, pomocný nitriansky biskup.
  • Všetky deti do 14 rokov pozývame v sobotu 24.9.2022 na stretko, ktoré sa uskutoční v klubovni pri kostole Notre-Dame v Trenčíne. Deti sa môžu tešiť na stretnutie s kamarátmi a šikovnými animátormi, duchovný program, zábavné, ale aj tvorivé aktivity. Stretneme sa pri kostole Notre-Dame o 15:00 a stretnutie bude trvať do 17:00. 
  • V nedeľu 25.9.2022 bude na Malej Skalke Púť folkloristov spojená s poďakovaním za úrodu. Od 15.00 pôjde procesia od Kláštora ku Svätyni. 16.00 sv. omša, hlavným celebrantom bude Mons. Štefan Vallo, veľprepošt Nitrianskej kapituly kanonikov.
  • Začíname prípravu dospelých na prijatie sviatosti krstu a prípravu pokrstených dospelých na prijatie sviatosti Eucharistie. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca septembra na fare. 
  • Členovia SSV, patriaci do skupiny v predajni spolku v Trenčíne, si môžu vyzdvihnúť členské podiely na rok 2023 v predajni. Členský poplatok na rok 2023 je 8 €. Noví záujemcovia o členstvo nájdu informácie na stránke www.ssv.sk alebo v predajni spolku na Mierovom nám.
  • Nitrianska diecéza v spolupráci s Kňazským seminárom sv. Gorazda v Nitre a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre otvára na jeseň tohto roku už šiesty ročník Nitrianskej animátorskej školy pod názvom „P.S. Animátorská škola“. Ide o projekt zameraný na formáciu mladých ľudí od 17 rokov, ktorí majú túžbu hlbšie poznať pravdy viery, prehĺbiť svoj duchovný a modlitbový život a ktorí zároveň cítia nadšenie komunikovať tieto hodnoty svojim rovesníkom. Bližšie informácie nájdete na plagátoch, na webovej stránke biskupstva a facebookovej stránke “Mládež Nitrianskej diecézy”. Prihlasovať sa je možné do konca septembra na mailovej drese mladeznr@gmail.com.”
  • Pozývame vás na film Slobodní, ktorý bude  premietaný v kine Cinemax v Trenčíne v utorok 20 septembra 2022 o 18:00 hod.