FARSKÉ OZNAMY XXVI. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XXVI. nedeľa v cezročnom období

Liturgický kalendár

26. 9.PondelokSv. Kozma a Damián, mučeníciSpomienka
27. 9.UtorokSv. Vincent de Paul, kňazSpomienka
28. 9.StredaSv. Václav, mučeníkSpomienka
29. 9.ŠtvrtokSv. Michal, Gabriel, Rafael, archanjeliSviatok
30. 9.PiatokSv. Hieronym, kňaz a učiteľ CirkviSpomienka
1. 10.SobotaSv. Terézia od Dieťaťa Ježiša ( z Lisieux), panna a uč. CirkviSpomienka
2. 10.NEDEĽAXXVII. v cezročnom období
  • Na prvú sobotu, 1. 10.,  bude vo farskom kostole o 8,oo h. mariánska pobožnosť – Fatimská sobota. Srdečne vás pozývame.
  • Týmto dňom začíname mesiac október, sv. Cirkev nás povzbudzuje k nábožnej modlitbe sv. ruženca v našich spoločenstvách a rodinách. Úplné odpustky sa udeľujú veriacemu, ktorí: 1) sa nábožne pomodlí mariánsky ruženec, a to v kostole alebo kaplnke, v rodine, rehoľnom spoločenstve, v zhromaždení veriacich a všeobecne vtedy, keď sa viacero veriacich zhromaždí kvôli nejakému počestnému cieľu; 2) sa nábožne pripojí k recitovaniu tejto modlitby, keď sa ju modlí najvyšší veľkňaz; veriaci sa môže pripojiť k tejto modlitbe aj prostredníctvom televízneho alebo rozhlasového prenosu. V ostatných prípadoch sa udeľuje čiastočný odpustok.  
  • Na budúcu nedeľu, prvú v mesiaci október, bude v kaplnke sv. Anny pravidelná poklona Najsvätejšej sviatosti. Poklona začne po sv omši a skončí o 17,30 h. spoločnou modlitbou a požehnaním. Srdečne vás pozývame.
  • Do konca septembra sa môžu na fare prihlásiť  dospelí záujemcovia, ktorí sa chcú pripraviť  na prijatie sviatosti krstu a pokrstení  dospelí na prijatie sviatosti Eucharistie. 
  • Na budúcu nedeľu budeme konať finančnú zbierku na potreby kňazského seminára v Nitre. Svoje milodary môžete odovzdať po sv omši za čo nech vás Pán Boh odmení. Pripomíname, že seminár môžete podporiť aj obetovaním darov a plodov, ktoré Vám Pán požehnal. Ako? Zastavte sa po sv. omši v sakristii a dohodneme sa.
  • TV LUX  organizuje aj tento rok už 9. ročník Súťaž amatérskych filmárov na tému Môj učiteľ. Podrobnosti nájdete na nástenke alebo internetovej stránke televízie.
  • CPR pozýva nezadaných katolíkov vo veku 26 – 36 rokov do svojich priestorov na stretnutie 3. októbra  o 18,00 h. a zároveň oznamuje zmenu nedeľných prevádzkových hodín svojej kaviarne. Kaviareň bude v nede-ľu otvorená v čase od 9:30 do 13:00.” 
  • Vincentská rodina – spolok kresťanskej lásky vyjadruje úprimné poďakovanie za pomoc pri organizovaní a príprave medovníkových srdiečok  pri príležitosti zbierky Boj proti hladu, ktorá sa konala v mesiaci september a všetkým ktorí ste prispeli svojim milodarom na zmiernenie biedy u nás i vo svete. Obetovali ste spolu 1950 €, za čo nech vás požehná dobrotivý Pán Boh.
  • Pozvanie na Ružencovú púť do Uherského Brodu, v termíne od 01.10.-02.10.2022, doprava individuálna.