FARSKÉ OZNAMY DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA

FARSKÉ OZNAMY DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA

LITURGICKÝ KALENDÁR

Utorok 5.12.Sv. Mikuláš biskupĽubovoľná spomienka
Streda 6. 12.Sv. Ambróz biskup a učiteľ Cirkvi  Spomienka
ŠTVRTOK 8. 12.NEPOŠKVRNENÉ POČATIE PREBLAHOSLAVENEJ PANNY MÁRIE  SLÁVNOSŤ
NEDEĽA 11. 12.3. ADVENTNÁ /NEDEĽA GAUDETE/ 
  • Tento týždeň v stredu, piatok a sobotu máme zimné kántrové dni. Obsah týchto dní : Príchod Kristovho kráľovstva do rodín, duchovná obnova rodín, pokoj a spravodlivosť vo svete. Záväzný je jeden deň.
  • Tento týždeň máme slávnosť Nepoškvrnené počatie Panny Márie. Je to prikázaný sviatok a v kostole Notre Dame titul kostola. Pamätajme na možnosť získať odpustky pri návšteve tohto kostola. Sv. omše v našej farnosti: Farský kostol: 16,00 h., Notre Dame: 7,00 a 17,00 h. a Sv. Anna 8, 30 h.
  • Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne Vás srdečne Vás pozýva na jubilejný 10. benefičný koncert hospicu, ktorý sa uskutoční na 3. adventnú nedeľu 11. decembra 2022. O 15.tej hodine sa v Piaristickom kostole v Trenčíne predstaví slovenské operné duo La Strada.
  • Prosíme, aby ste už v tomto týždni v sakristiách kostolov, prípadne telefonicky, nahlasovali mená a adresy chorých, ktorých ste v minulosti nenahlasovali, prípadne k nim nechodíme na prvý piatok a chcú prijať sv. sviatosti.. Spovedať budeme takto: prvopiatkových v piatok, 16.12., ostatných 15.12.
  • Nácvik na Jasličkovú pobožnosť bude na budúcu nedeľu o 16:00 v klubovni pri kostole Notre Dame.
  • Prosíme deti a ich rodičov, ktorí radi spievajú pri sv. omši detské pesničky, keby prišli na budúcu nedeľu do Centra pre rodinu o 10,00 h. na spoločný nácvik a potom pôjdeme sv. omšu.
  • Počas adventných víkendov každú sobotu a nedeľu v čase od 15.30 do 18.30 hod. pozýva Centrum pre rodinu Trenčín na tvorivé dielničky, na ktorých si môžete spolu s deťmi vyrobiť vianočný darček, či ozdobu, zoznámiť sa s aktivitami a tvorbou Centra pre rodinu, stretnúť sa s rodinou či priateľmi, prípadne sa len ohriať pri voňavom punči a domácich dobrotách.
  • Centrum pre rodinu ďalej pozýva slobodných katolíkov vo veku 26 – 36 rokov, ktorí vo viere hľadajú svojho životného partnera, na efektívne, bezpečné, anonymné zoznamovacie stretnutie s názvom katRande. Podujatie sa uskutoční 14. decembra 2022 o 18:00 hod. v priestoroch Centra pre rodinu na Farskej 12, Trenčín. Ďalšie informácie a registračný formulár nájdete na webových stránkach Centra pre rodinu.