FARSKÉ  OZNAMY IV. NEDEĽA  CEZ ROK

FARSKÉ  OZNAMY IV. NEDEĽA  CEZ ROK

LITURGICKÝ KALENDÁR

Utorok31. 01.Sv. Ján Bosco, kňaz a zakladateľ rehole saleziánovspomienka
Štvrtok02. 02.OBETOVANIE PÁNAsviatok
Piatok03. 02.Sv. Blažej, biskup a mučeníkspomienka
NEDEĽA05. 02.V. NEDEĽA CEZ ROK 
  • Vo štvrtok je sviatok Obetovania Pána, sv. omše budú ako vo štvrtok. Pri svätých omšiach budeme požehnávať hromničné sviece. Zároveň je to deň modlitieb za povolania, pamätajme na tento úmysel. Vo farskom kostole bude od 15,00 h. adorácia.
  • V piatok, je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme celý týždeň, asi hodinu pred sv. omšou. V kostole Notre Dame bude celodenná adorácia a vo farskom po sv. omši pobožnosť k Božskému Srdcu.
  • V sobotu bude vo farskom kostole o 8,00 h. mariánska pobožnosť a sv. omša.
  • Na budúcu nedeľu adorácia v kostole sv. Anny.
  • „Slovenská katolícka charita pozýva 8. februára veriacich k modlitbe a to pri príležitosti liturgickej spomienky sv. Bakhity. Svätý Otec František vyhlásil tento deň za Medzinárodný deň modlitby a povedomia o obchodovaní s ľuďmi. Modlitbové pásmo sa bude vysielať na Rádiu Lumen o 21.00 hodine.“  
  • V dňoch od 1.8. do 6.8.2023 sa v Lisabone uskutočnia Svetové dni mládeže za účasti pápeža Františka. Registrácia slovenských účastníkov vo veku od 15 do 30 rokov je spustená na stránke https://svetovednimladeze.sk/prihlasovanie/, kde záujemcovia nájdu aj ďalšie bližšie informácie. Cena balíka pútnika na SDM je 310 eur. Za Nitriansku diecézu pôjde autobus, ktorého cena sa predbežne pohybuje okolo 305 eur (cesta tam aj späť). Účastníci sa môžu prihlasovať na spomínanej stránke do konca mája, kedy sa registrácia ukončí.
  • Organizujeme farský zájazd do Czenstochovej v dňoch 29. 4 – 1. 5. Cena 95,- €/ osoba /doprava, ubytovanie, strava, poistenie/. Prihlásiť sa môžete v sakristii kostola do konca februára. Podrobnosti vyhlásime neskôr.
  • 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých. Je dlhoročným zvykom v našej farnosti v tento deň udeľovať chorým a starým sviatosť pomazania chorých. Sviatosť pomazania chorých budeme vysluhovať pri všetkých sv.omšiach v piatok, 10. 02. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú v posväcujúcej milosti, teda po svätej spovedi.