FARSKÉ  OZNAMY NA XXII.NEDEĽU CEZ ROK

FARSKÉ  OZNAMY NA XXII.NEDEĽU CEZ ROK

 LITURGICKÝ KALENDÁR

Št.:07. 09.Sv. Marek Križin, Melichar Grodziecky,
Štefan Pongráz, kňazi a mučeníci
Spomienka
PI.:08. 09.NARODENIE PANNY MÁRIESviatok
NE.:10. 09.XXIII. cez rok 

Dnes (Nedeľa – 03.09.bude v kaplnke sv. Anny pravidelná adorácia. Poklona začne po sv. omši o 8,00 hod. až do 17,30 h., kedy bude pobožnosť a požehnanie s Najsvätejšou sviatosťou. 

PONDELOK začína nový školský rok. Žiakom, študentom, pedagógom i školským pracovníkom vyprosujeme Božie požehnanie a dary Ducha Svätého.

Vo ŠTVRTOK budeme sláviť vo farskom kostole o 18,00 slávnostnú sv. omšu spojenú s prvýmivešperami zo sviatku Narodenia Panny Márie. Srdečne vás  pozývame. Pred sv. omšou  o 17,00 h. bude adorácia a pobožnosť za duchovné povolania.

PIATOK (8.9.) slávime v Cirkvi sviatok NARODENIA PREBLAHOSLAVENEJ PANNY MÁRIE. V našej farnosti bude v tento deň SLÁVNOSŤ, program je nasledovný: 

  • V kostole Notre Dame NEBUDE celodenná adorácia a večerná sv. omša o 17,00 h.
  • Od 10,00 – do 16,45 bude vo farskom kostole celodenná poklona Sviatosti Oltárnej
  • 17,15 h. bude AKATIST, mariánska pobožnosť s bratmi a sestrami z gréckokatolíckého kostola sv. Cyrila a Metoda. 
  • 18,00 h. bude SLÁVNOSTNÁ SV.OMŠA. Hlavným celebrantom bude Mons. ThLic. Marián Gavenda, pápežský prelát a farár v Devíne. 
  • Na záver sv. omše sa opäť zasvätíme našej nebeskej matke  a požehnáme najmenší z našich zvonov po jeho rekonštrukcii.
  • Po sv. omši vás pozývame na tradičné agapé a spoločenské stretnutie pred kostolom. Budeme vám vďační, keď sa zapojíte aj do jeho prípravy tak, že upečiete a prinesiete domáce koláčiky či slané pečivo.

Veľmi pekne ďakujeme za Vaše milodary pri príležitosti farskej ofery, ktorú budeme konať po sv.omši.

Vďaka pracovitosti a obetavosti mladých nadšencov, za čo im úprimne ďakujeme,  máme očistenú zvonicu a ošetrené zvonyZvonica bude (piatok) otvorená a sprístupnená od 15,00 hBuďte však opatrní, nepúšťajte deti samé a návštevu zvonice podnikáte na vlastné nebezpečenstvo.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili na upratovaní kostola a jeho okolia pred hodami. Nebolo nás veľa, ako vždy, ale vykonali sme kus poctivej práce. Nech je to na česť a slávu Božiu.

Nitrianska diecéza v spolupráci s Kňazským seminárom sv. Gorazda v Nitre a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre otvára na jeseň tohto roku už siedmy ročník Nitrianskej animátorskej školy pod názvom „P.S. Animátorská škola“. Ide o projekt zameraný na formáciu mladých ľudí od 17 rokov, ktorí majú túžbu hlbšie poznať pravdy viery, prehĺbiť svoj duchovný a modlitbový život a ktorí zároveň cítia nadšenie komunikovať tieto hodnoty svojim rovesníkom. Bližšie informácie nájdete na plagátoch a na webovej stránke biskupstva. Prihlasovať sa je možné do 17.9.2023 na mailovej adrese mladeznr@gmail.com