Oznamy na 3. nedeľu v období cez rok (27.01.2013)

Slávime tretiu nedeľu v období cez rok.

V tomto týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedáme približne hodinu pred sv. omšami. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

Pod záštitou KBS sa koncom februára koná národná púť do Ríma. Na túto púť organizujeme aj z našej farnosti autobus. Termín púte je 25.2 – 1.3. 2013.  V cene 220 € je zarátané 2x ubytovanie s raňajkami. Prihlasovať sa môžete u pána Žáka. Povzbudzujeme Vás k účasti na tejto púti v tomto 1150. výročí príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

V dňoch 1. až 3. februára sa v Nitre na Klokočine uskutoční stretnutie mladých ON JE ŽIVÝ. Ak máte záujem cestovať objednaným autobusom, prihláste sa v sakristii kostola.

Prvé sv. prijímanie pre deti z cirkevnej školy bude 19. 5. v kostole Notre Dame. Deti z ostatných škôl budú mať prvé sv. prijímanie 26. 5. vo farskom kostole. Prosíme rodičov, aby prichádzali so svojimi deťmi v nedeľu na sv. omše, zvlášť o 11.00 vo farskom kostole. Príhovor v tejto sv. omši je určený deťom… 

Dnes 27.1.2013 o 19.00 sa v refektári kolégia Piaristov uskutoční koncert „Drobnosti majstrov“, na ktorý Vás srdečne pozývame. Na husle hrá Ján Vindiš, na klavír Samuel Bánovec. Vstupné je dobrovoľné.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Tomáša Akvinského, kňaza a uč. Cirkvi
št:   spomienka na sv. Jána Bosca, kňaza
so:  sviatok Obetovania Pána, Hromnice. Pri svätých omšiach budeme požehnávať hromničné sviece