FARSKÉ  OZNAMY XXVI. NEDEĽA CEZ ROK

FARSKÉ  OZNAMY XXVI. NEDEĽA CEZ ROK

 LITURGICKÝ KALENDÁR

Po.:02. 10.Svätí anjeli strážcoviaSpomienka
St.:04. 10.Sv. František AssiskýSpomienka
So.:07. 10.Ružencová Panna MáriaSpomienka
NE.:08. 10.XXVII. cez rok 

Dnes bude v kaplnke sv. Anny pravidelná adorácia. Poklona začne po sv. omši o 8,00 hod. a bude trvať do 17,30 h., kedy bude pobožnosť a požehnanie s Najsvätejšou sviatosťou. 

Prosíme rodičov a deti, ktoré sa pripravujú na prvé sväté prijímanie, aby prišli na sv. omšu 8. októbra 2023 o 11,00 h. Po sv. omši bude organizačné stretnutie a oboznámime sa s obsahom prípravy. 

Vo štvrtok je Deň modlitieb za duchovné povolania. Eucharistická adorácia a modlitba svätého ruženca na tento úmysel vo farskom kostole. Začiatok o 15,00 h.  

V tomto týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedáme približne hodinu pred sv. omšami. Vo farskom kostolebude prvopiatková pobožnosť. V kostole Notre Dame celodenná adorácia.

sobotu, prvú v mesiaci, bude vo farskom kostole o 8,00 hod. mariánska pobožnosť a sv. omša. Po sv. omši bude malé agapé z dobrôt, ktoré pripravíte na túto príležitosť. Vopred ďakujeme.

Pán nech vás požehná za vaše milodary na kňazský seminár v Nitre. Obetovali ste  618, 45 €.

SSV prosí členov patriacich do skupiny k predajni v Trenčíne, aby si vyzdvihli členské podiely v predajni a zároveň uhradili členský poplatok 10 €. 

Pozývame na biblické stretnutie vo štvrtok po večernej sv. omši v Notre Dame. 

Sv. Cirkev nás povzbudzuje v mesiaci október k horlivejšej a zbožnejšej modlitbe sv. ruženca. Zároveň nám ponúka pri spoločnej modlitbe tejto modlitby získať za obvyklých podmienok úplne odpustky. /pozri Directorium 2023, str. 279/.

Bude sa upravovať cestovný poriadok Mestskej hromadnej dopravy. Ak máte návrhy na úpravu odchodov autobusov v súvislosti s našimi kostolmi zastavte sa po sv. omši v sakristii.

Pozývame manželov na Program Amoris pre manželov, ktorý sa uskutočni v sobotu a v nedeľu 14. a 15. októbra v Trenčíne v CPR. Program je zameraný na posilnenie vzájomnej dôvery. O deti sa počas programu postarajú animátori. Bližšie informácie nájdete na výveske kostola.

V našej farnosti začíname pravidelné Modlitby za pokoj, ktoré sa budú konať vždy v prvý pondelok v mesiaci po svätej omši o 16.45 vo farskom kostole. Začíname už v pondelok, 02.10.2023. Ide o iniciatívu komunity Sant’Egídio, ktoré pôsobí aj v našom meste. Modlitbou a konkrétnou pomocou ľuďom bez domova sa snažia vnášať pokoj do Trenčína i do celého sveta. Podporme túto iniciatívu svojou účasťou a príďme sa modliť za tak potrebný mier a pokoj vo svete.

Pozývame  na diskusiu s názvom Spýtaj sa Cirkvi, ktorá bude 06.10. (piatok) v telocvični cirkevnej školy. Hosťami budú pomocný nitriansky biskup Peter Beňo, o. Peter Franek a psychologička Janka Bieščad (rod. Vindišová). Hostia budú odpovedať na otázky, ktoré zaujímajú práve vás, divákov. Ak máte pred sebou nejakú otázku o Cirkvi, či viere, pozývame vás, využiť tento priestor. Zároveň pozývame na sv. omšu v piatok o 17,00h., ktorú bude slúžiť pán biskup.