FARSKÉ  OZNAMY XXIX. NEDEĽA CEZ ROK

FARSKÉ  OZNAMY XXIX. NEDEĽA CEZ ROK

    LITURGICKÝ KALENDÁR

So.:28. 10.SV. ŠIMON A JÚDA, APOŠTOLISviatok
NE.:29. 10.XXX. cez rok 
  • Dnes je Svetový deň modlitieb za misie. Po svätých omšiach bude aj v našej farnosti zbierka na misie. Tento rok bude na Slovensku venovaná farnostiam a diecézam v africkom Benine. Svojim príspevkom dávate chudobným nádej a pomáhate im žiť lepší život. Za vaše milodary nech vás Pán požehná.
  • V noci z 28. na 29. októbra sa mení čas. O 3.00 hodine letného času posúvame hodiny na 2.00 hodinu stredoeurópskeho času.
  • Podávanie svätého prijímania. Ohľadom svätého prijímania pripomíname, že je možnosť slobodnej voľby každého veriaceho, či chce prijímať do úst, alebo na ruku. Kňaz rozdávajúci sväté prijímanie a tiež mimoriadni rozdávatelia to majú rešpektovať. Smernice Rímskeho misála ohľadom prijímania svätého prijímania tiež uvádzajú: „Na Slovensku kľačia na výzvu Hľa  Baránok Boží, potom idú v zástupe prijať sviatosť. Prijímajú postojačky. Všetci, ktorí chcú prijímať sviatosť po kľačiačky, nech idú poslední a – bez prerušenia sprievodu – môžu kľačiačky prijať Eucharistiu“ (porov. čl. 160 VSRM).
  • Blížia dni, keď si budeme spomínať na našich zosnulých. Pamätajme aj na kňazské hroby na našom cintoríne a ak viete o nejakom, ktorý by potreboval našu starostlivosť nahláste to prosím na farskom úrade.