Oznamy na prvú pôstnu nedeľu (17.02.2013)

Slávime prvú pôstnu nedeľu.

V pôstnom období máme  pobožnosti Krížovej cesty vo farskom kostole v piatok o 15.15 a v nedeľu o 15.00, v kostole Notre Dame v piatok aj v nedeľu o 17.45 a v kaplnke Sv. Anny v piatok o 7.45 a v nedeľu o 15.00. Povzbudzujeme vás k účasti na týchto pobožnostiach.  Zamýšľajme sa spoločne nad láskou a utrpením nášho Pána Ježiša Krista.

V tomto týždni stredu, piatok a sobotu sú jarné kántrové dni. Sú zamerané na pokánie a činorodú lásku k blížnym.

Na ochranu ľudského života a ľudskej dôstojnosti je zameraná európska iniciatíva občanov „Jeden z nás.“ Jedná sa v nej o to, aby sa z financií EÚ nefinancovali pokusy na počatom živote. Celé znenie si môžete pozrieť na výveske. Odporúčame podporiť túto iniciatívu. Kto má záujem, môže podpísať petičný hárok. Treba ho však dôkladne vypísať.

Cez jarné prázdniny 26.2.2013 tak ako v minulých rokoch organizujeme celodennú lyžovačku na Makov. Cena denného lístka aj s dopravou je pre dospelých 12 €  a pre deti a študentov 10 €. Chceme ísť spoločne dvoma autobusmi v utorok 26. marca o 7.30 od plavárne. Ešte je možnosť prihlásiť sa.

Dnes je zbierka na Charitu.  Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Na budúcu nedeľu je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole bude na budúcu nedeľu obetovaná za všetkých dobrodincov.

Liturgický kalendár:
pi: sviatok Katedry sv. Petra, apoštola