Oznamy na 5. nedeľu v období cez rok (10.02.2013)

Slávime piatu nedeľu v období cez rok.

Zajtra 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých, preto pri  všetkých sv. omšiach budeme vysluhovať sviatosť pomazania chorých. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú po svätej spovedi.

Tak ako je dlhoročný zvyk pred Popolcovou stredou, bude dnes, zajtra a v utorok poklona pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou v kostole u piaristov… V nedeľu bude Sviatosť Oltárna vystavená po sv. omši o 10.00, v pondelok a utorok po rannej sv. omši.

V tomto týždni Popolcovou stredou začína veľký štyridsaťdenný pôst. Začnime tento milostivý čas svätou omšou. Sv. omše na Popolcovú stredu budú ako vo všedný deň. Pri svätých omšiach budeme udeľovať popolec. Pripomíname, že na Popolcovú stredu je prísny pôst, to znamená, len raz za deň sa môžeme dosýta najesť a zdržiavame sa mäsitého pokrmu…

V pôstnom období budú pobožnosti Krížovej cesty vo farskom kostole v piatok o 15.15 a v nedeľu o 15.00, v kostole Notre Dame v piatok aj v nedeľu o 17.45 a v kaplnke Sv. Anny v piatok o 7.45 a v nedeľu o 15.00. Povzbudzujeme vás k účasti na týchto pobožnostiach. Prosíme jednotlivé skupinky, aby si rozdelili nedeľné pobožnosti krížovej cesty. Zamýšľajme sa spoločne nad láskou a utrpením nášho Pána Ježiša Krista.

Cez jarné prázdniny 26.2.2013  tak ako v minulých rokoch organizujeme celodennú lyžovačku na Makov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť v sakristii alebo na fare.

Budúca nedeľa je prvá pôstna, ako po iné roky bude zbierka na Charitu.

Liturgický kalendár:
st: Popolcová streda, deň pokánia v celej Cirkvi