FARSKÉ OZNAMY NA VI. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU

FARSKÉ OZNAMY NA VI. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU

LITURGICKY KALENDÁR

ŠTVRTOK9. 5.NANEBOVSTÚPENIE PÁNASLÁVNOSŤ
Piatok10. 5.Sv. Ján z Avily, kňaz a uč. Cirkviľub. spomienka
Sobota11. 5.Sv. Sára Salkaháziová, panna a mučenicaľub. spomienka
NEDEĽA12. 5.VII. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA 

Dnes (5.5.) je v kostole sv. Anny celodenná poklona Najsvätejšej Sviatosti. Veríme, že si nájdete chvíľu na adoráciu a spomeniete si v nej, aj na blížiace sa misie v našej farnosti. Adoráciu ukončíme o 17:30 h.

Vzhľadom na prebiehajúce nepokoje vo svete ale neraz aj v našich rodinách, chceme naďalej prosiť o pokoj vo svete. Modlitba za pokoj bude v PONDELOK, 6.5. vo farskom kostole po svätej omši o 16.45. Príďme sa modliť spolu s Komunitou Sant’Egidio.

Nasledujúce tri dni (pondelok, utorok, streda) sú prosebnými dňami. Záväzný je jeden z nich. Obsahom týchto dní je prosba za úrodu.

Vo ŠTVRTOK je PRIKÁZANÝ SVIATOK – NANEBOVSTÚPENIE PÁNA. Sv.omše budú ako vo všedný deň.

Od PIATKA začíname NOVÉNU K DUCHU SVÄTÉMU. Budeme sa ju modliť pred každou sv. omšou. K tejto modlitbe pozývame všetkých farníkov, zvlášť birmovancov ako súčasť bezprostrednej prípravy na sviatosť birmovania a Slávnosť zoslania Ducha Svätého. Pôjde o modlitbu deviatich dní – deviatnik k Duchu Svätému.

Na budúcu nedeľu (12.05.) bude zbierka na katolícke masmédia. Za vaše milodary vopred za TV-LUX a Rádio Lumen ďakujeme.

Všetky deti pozývame na PÚŤ DETÍ DO RAJECKEJ LESNEJ, ktorá sa bude konať v sobotu, 11.5. Púť je zadarmo, resp. za dobrovoľný príspevok na cestovanie. Odchádzať budeme spred gréckokatolíckeho kostola približne o 8.00. Príchod je naplánovaný poobede okolo 16.00. Detská púť je výborná príležitosť zažiť radosť so stretnutia mnohých detí putujúcich za Ježišom. Súčasťou púte budú zábavné aktivity, workshopy či prehliadka známeho vyrezávaného Betlehema. Nahlásiť sa môžete do 8.5. 2024 na našej webovej alebo facebookovej stránke. (PÚŤ DO RAJECKEJ LESNEJ 2024)

Milí farníci, ako sme Vás informovali, od 25.5. do 2.6.2024 budú v našej farnosti prebiehať misie. Je to možnosť ešte viac prehĺbiť svoj vzťah s Pánom. Prípravy na túto udalosť sú už v plnom prúde. Dávame vám do pozornosti podrobný program, ktorý nájdete na výveske. Vzadu v kostole si môžete zobrať vytlačený program aj domov. Vytlačený program je určený predovšetkým pre tých, ktorí si nemôžu program na výveske odfotiť alebo nájsť na internete. Prosím, buďme ohľaduplní voči týmto ľuďom. Program môžete taktiež darovať ľuďom, ktorí nechodia do kostola alebo len občasne.

Informácie o misiách nájdete na stránke: WWW.MISIETRENCIN.SK

Vzhľadom na to, že misie sú už teraz finančne náročnou záležitosťou, dnes po svätej omši sa bude konať zbierka na tento úmysel. Ďakujeme za vašu pomoc.

DSS Čistá duša nás pozýva na deň otvorených dverí, dňa 17. 5. 2024 od 12:00 hod.

Dňa 18.5. (sobota) o 10.00h príde do našej farnosti o. biskup Viliam Judák vyslúžiť našim birmovancom sviatosť birmovania. Viac informácii v budúcich oznamoch.

Na budúcu nedeľu pamätajme na naše mamičky. DRUHÁ MÁJOVÁ NEDEĽA JE DEŇ MATIEK.

Centrum pre rodinu Trenčín pozýva  osláviť Deň rodiny 19.5.2024. Témou tohto ročníka je “Stojí to za to!”. 16.⁠ ⁠ročník Dňa rodiny si kladie za cieľ povzbudzovať k odvahe a ochote zakladať si rodiny a budovať v nich láskyplné vzťahy napriek výzvam, ktorým ich členovia neraz čelia. Deň rodiny propaguje jednu z najdôležitejších hodnôt. Stojí za to žiť tak, aby v rodinách vyrastali zrelé osobnosti, schopné byť pre svoje okolie prínosom.
Program:
14:00 – Sv. omša
15:15 – divadelné predstavenie – Rómeo a Júlia
16:30 – Sranda banda show
18:30 – Huncúti
+ Sprievodné aktivity