Oznamy na 13. nedeľu v období cez rok (26.6.2016)

Slávime trinástu nedeľu v období cez rok.

V stredu je slávnosť sv. Petra a Pavla, cirkevne prikázaný sviatok. Sv. omše budú nasledovne: vo farskom kostole o 9.00 a 16.00, v kostole Notre Dame o 7.00 a 18.30, v kaplnke sv. Anny o 8.00 a v kostole u piaristov o 6.00 a 18.00. V stredu na sviatok sv. Petra a Pavla je zbierka na dobročinné diela Svätého Otca /tzv. halier sv. Petra/. Za vaše milodary vyslovujeme vopred úprimné Pán Boh zaplať.

Vo štvrtok  je koniec školského roku, deti a mládež, príďte sa poďakovať Pánu Bohu za pomoc a ochranu. Žiaci zo ZCŠ a PaSA budú mať vo štvrtok sv. omšu o 9.00 v kostole Notre Dame.

Na budúcu nedeľu o 13.00 odchádzame z autobusovej stanice s miništrantmi na tradičný výlet. Treba si zobrať karimatku, spacák, turistické oblečenie, pršiplášť na odplašenie dažďa, plavky a troška jedla a kto má aj stan. V nedeľu sa pôjdeme okúpať do Rajca, v pondelok bude turistika. Môžu sa prihlásiť aj mládežníci, ktorí nám pomáhajú pri rôznych aktivitách.

V tomto týždni je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme približne hodinu pred sv. omšami. V piatok po sv. omši vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.

Cez letné prázdniny od 4.7.  večerné sv. omše o 17.00 v kostole Notre Dame nebudú. Nedeľná sv. omša o 18.30 v Notre Dame je po celý rok.

V dňoch 15. až 21. októbra organizujeme púť do Talianska. Program je na výveskách, predpokladaná cena je 320 €. Záujemcovia sa môžu prihlasovať na fare. Pri odovzdaní záväznej prihlášky treba zaplatiť zálohu 100 €.

Na fare máme DVD z birmovky, birmovanci si ich môžu vyzdvihnúť…

Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne rozširuje kapacitu lôžok pre nevyliečiteľne chorých a zomierajúcich pacientov. Prijíma nových pracovníkov na pozíciu ZDRAVOTNÁ SESTRA… Podrobnosti na výveske.

Z našej farnosti sú k  1.7.2016 dekrétom BÚ preložení obaja páni kapláni. Pán kaplán Anton Ďatelinka odchádza za kaplána do Štúrova a Lukáš Kutiš za kaplána do Nitry na Klokočinu. Úprimne im ďakujeme za ich službu v našej farnosti a vyprosujeme veľa pokoja, dobra, múdrosti a lásky na novom pôsobisku.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Ladislava
ut: spomienka na sv. Ireneja, biskupa a muč.
st: slávnosť sv. Petra a Pavla, prikázaný sviatok
so: sviatok Návštevy Panny Márie