Oznamy na 5. nedeľu v období cez rok (5.2.2017)

Slávime piatu nedeľu v období cez rok. Dnes je prvá nedeľa v mesiaci, preto v kaplnke sv. Anny bude celodenná poklona pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Poklona začne po sv. omši a záverečné požehnanie bude o 17.30…

Vo štvrtok máme kňazskú rekolekciu v Trenčianskych Stankovciach. O 9.00 bude v kostole adorácia pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou. Rekolekčná sv. omša bude o 9.30, preto vo štvrtok sv. omša v kaplnke sv. Anny bude už o 8.00.

V sobotu 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých. Je dlhoročným zvykom v našej farnosti v tento deň udeľovať chorým a starým sviatosť pomazania chorých. Nakoľko v sobotu mnohí z vás nechodia na sv. omšu, sviatosť pomazania chorých budeme vysluhovať v piatok pri všetkých sv. omšiach. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú v posväcujúcej milosti, teda po svätej spovedi.

Od 13. do 19. 2. 2017 je Národný týždeň manželstva. V tomto týždni budú rôzne aktivity pre manželské páry. Okrem duchovných a kultúrnych podujatí sú aj rôzne zľavy na romantické posedenie v gastronomických zariadeniach nášho mesta. Podrobnosti si môžete pozrieť na výveske alebo na stránke Centra pre rodinu.

Rodičom prvoprijímajúcich detí oznamujeme, že deti budú mať pri slávnosti prvého sv. prijímania rovnošaty. Chceme, aby sa pozornosť detí orientovala na prevzácny dar Eucharistie. Rovnošaty sa budú požičiavať za 10 €.  Pripomíname prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom, že v nedeľu o 11.00 vo farskom kostole je príhovor vo sv. omši zameraný pre deti…

V stredu 22. februára o 16.30 v budove Trenčianskeho múzea na Mierovom námestí bude mať prednášku náš otec biskup Viliam Judák na tému : Z dejín kláštora Skalka nad Váhom.

Aj v tomto roku plánujeme cez jarné prázdniny lyžovačku na Makov 28. 2. 2017.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na sv. Pavla Mikiho a spoločníkov, mučeníkov
pi: spomienka na sv. Školastiku, pannu
so: spomienka na Lurdskú Pannu Máriu