Oznamy na 23. nedeľu v období cez rok (10.9.2017)

Slávime dvadsiatu tretiu nedeľu v období cez rok. Dnes o 19.00 sa v kostole u piaristov koná benefičný koncert na podporu rozvoja pútnického miesta Skalka.

Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o dôstojný a pekný priebeh hodovej slávnosti… aranžérovi, spevákom, organistom, tete kostolníčke, miništrantom, všetkým, ktorí priniesli občerstvenie alebo pomohli pri prácach, upratovaní a organizácii. Tiež úprimná vďaka za finančné dary, ktoré ste obetovali pri hodovej zbierke. Nech vám dobrotivý Pán Boh pomáha a vás požehnáva.

CPR Trenčín pozýva zajtra o 17.00 na prednášku vdp. Jozefa Varhaníka s názvom „Rozvedení a sviatosti“, ktorá sa uskutoční v refektári piaristického gymnázia.

Od 5.10. 2017 bude v priestore CPR na Farskej ulici opäť prebiehať kurz „Manželské večery.“ Podrobnosti sú na výveskách.

Členovia SSV si môžu v predajni Spolku na Mierovom námestí vyzdvihnúť Pútnik svätovojtešský, podielovú knihu a DVD.

V piatok je slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Sv. omše budú ako v nedeľu.

Od septembra začína príprava dospelých na prijatie sviatosti krstu a príprava pokrstených dospelých na prijatie sviatosti Eucharistie. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na fare.

V tomto školskom roku sa bude v našej farnosti vysluhovať sviatosť birmovania. Prijať ju môžu žiaci deviateho ročníka a starší, ktorí bývajú v našej farnosti. Birmovanci sa budú môcť prihlásiť na fare v posledný septembrový týždeň od 13.30 do 16.30. Nahlasovať sa musia osobne!

30. septembra 2017 organizujeme do Bratislavy autobus na blahorečenie Titusa Zemana. Záujemcovia sa môžu záväzne prihlasovať v sakristiách kostolov.

Liturgický kalendár:
ut: spomienka na najsvätejšie meno Panny Márie
st: spomienka na sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a uč. Cirkvi
št: sviatok Povýšenia svätého kríža
pi: slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska
so: spomienka na sv. Kornélia, pápeža, a Cypriána, biskupa, mučeníkov